Etikos komisija išteisino vicemerę

Klaipėdos mero pavaduotojai Juditai Simonavičiūtei mesti kaltinimai, kad ji ragina „Žaliąjį slėnį“ prijungti prie Klaipėdos, nes jame gyvena jos mama, subliuško.

Pirmadienį posėdžiavę miesto tarybos Etikos komisijos nariai vicemerės viešųjų ir privačių interesų konflikto neįžvelgė.

Tarnybinės etikos pažeidimais J.Simonavičiūtę kaltino Aukštkiemių kaimo, kuriame ir yra „Žaliasis slėnis“, bendruomenės pirmininku prisistatantis Vaidas Lekstutis.

Jis ir komisijos posėdyje tvirtino, jog mero pavaduotoja, viešai reikšdama savo nuomonę apie tai, kad prestižiniu laikomą kvartalą reikėtų prijungti prie Klaipėdos miesto, painioja viešuosius ir privačius interesus. Argumentas – „Žaliajame slėnyje“ namą turi J.Simonavičiūtės mama, vicemerė esą ir pati su vyru jame gyvena, o prie namo plevėsuoja Vokietijos vėliava, nes moters sutuoktinis yra vokietis.

„Žaliojo slėnio“ vystytojai žmonės yra neįvykdę daug įsipareigojimų, o iš J.Simonavičiūtės viešų kalbų atrodo, kad ji stojo į verslininkų pusę. Be to, ji kišasi į Klaipėdos rajono problemas, nors yra miesto savivaldybės darbuotoja. Jos užsakymu valdininkai ruošė ir į rajono savivaldybę siuntinėjo įvairiausius raštus. Manau, kad  tai tikrai yra savo ir artimųjų interesų atstovavimas, nes Aukštkiemių žmonės nenori jungtis prie miesto“, - dėstė V.Lekstutis.

Tačiau pati J.Simonavičiūtė atsakingai pareiškė, jog viešųjų ir privačių interesų nesupainiojo ir neketina nusišalinti nuo „Žaliojo slėnio“ prijungimo prie Klaipėdos klausimo, nes materialinės naudos dėl pokyčių neturės nei ji, nei jos šeima.

Ji neneigė, kad „Žaliajame slėnyje“ mama turi nuosavybės – pastatytą, bet dar nebaigtą įrengti namą.

„Su šeima dažnai būnu Aukštkiemių kaime, nes mamai padedame įrengti namą. Ten gyvenantys žmonės manęs neretai teiraujasi apie kaimo prijungimo prie Klaipėdos privalumus ir procesą. Matydama, kad kai kurie asmenys viešojoje erdvėje pateikia tendencingą ir tikrovės neatitinkančią informaciją, negaliu tylėti. Manau, kad turiu teisę garsiai reikšti savo nuomonę šiuo klausimu, nes mano pareiga yra ginti Klaipėdos miesto interesus“, - Etikos komisijos nariams pareiškė J.Simonavičiūtė.

Politikai nebuvo linkę smerkti savo kolegės. Daugelis jų konstatavo, kad jokio viešųjų ir privačių interesų konflikto tikrai nėra, tad klausimo net neverta svarstyti.

„Juditą kaip tik nuo Etikos komisijos reikėtų pagirti, kad ji rūpinasi miesto plėtra“, - komplimentų negailėjo komisijos narys Egidijus Sabataitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių