Etikos komisija liko be nario

Miesto tarybos Etikos komisija prarado vieną narį. Dauguma nepatvirtino siūlytos kandidatės Ninos Puteikienės vietoj komisijoje nenorinčio dirbti Viačeslavo Titovo.

Pasiaiškinti nepanoro

Vakar vykusio posėdžio metu miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus aiškino, kad šis sprendimo projektas parengtas, atsižvelgiant į Etikos komisijos raštą. Pagal pastarosios nuostatus komisijos narys gali būti šalinamas, jei praleidžia tris posėdžius iš eilės be pateisinamos priežasties.

Pasak Etikos komisijos pirmininkės Aldonos Staponkienės, V.Titovas praleido šešis.

„Kreipėmės į jį raštu, kad pasiteisintų, kodėl nelankė. Gal turi svarią priežastį, o mes nežinome, tačiau jokių paaiškinimų negavome“, – tvirtino pirmininkė.

Dėl to, anot M.Vitkaus, kreiptasi į opoziciją, kad ši pasiūlytų naują kandidatą. Gautas vienas pasiūlymas iš frakcijos „Puteikis plius“. Ši nurodė, kad komisijoje galėtų dirbti N.Puteikienė.

Tarybos narys Vidmantas Plečkaitis domėjosi, ar šis sprendimas gali būti skundžiamas. Pasak M.Vitkaus, visi sprendimai gali būti skundžiami.

V.Plečkaitis pasiteiravo, ar tai darys V.Titovas. Tačiau posėdžiui tuo metu pirmininkavęs mero pavaduotojas Artūras Šulcas nurodė, kad klausimai gali būti užduodami tik pranešėjui.

Komisiją prilygino cirkui

Pasisakymo metu V.Titovas atskleidė savo kortas. Politikas tvirtino, kad sprendimo tikrai neskųs.

„Noriu paprašyti, kad kaip tik pritartumėte sprendimo projektui. Nenoriu dalyvauti šios komisijos veikloje. Pirmiausia dėl to, kad dauguma padarė fokusą ir komisijai vadovauja daugumos atstovas, nors turėtų opozicijos“, – dėstė politikas.

V.Titovas taip pat priminė, kad Etikos komisija svarstė jį patį ir pripažino neetišku, nes viename tarybos posėdyje buvo pasikabinęs Georgijaus juostelę.

„Visuomenė juokėsi iš tokio sprendimo. Šitame cirke aš nedalyvausiu. Geriau su vaikais nusipirksiu bilietus ir nueisiu į tikrą, kur dirba profesionalai. Jei nori, kad komisija dirbtų, dauguma turi leisti pirmininką išrinkti iš opozicijos“, – tvirtino politikos.

Pasijuto labai svarbi

Tarybos nariui Sauliui Liekiui užkliuvo N.Puteikienės kandidatūra. Pasak politiko, ją yra svarsčiusi Etikos komisija ir ji kol kas neįvykdė savo įsipareigojimų.

„Nežinau, ką toliau daryti“, – tvirtino S.Liekis. A.Šulcas teigė, kad visi apsispręs balsuodami.

Anot A.Staponkienės, N.Puteikienė turėjo atsiprašyti. Kai kurie tarybos nariai replikavo, kad politikė tai gali padaryti dabar.

„Atsiprašyti niekada ne vėlu“, – tvirtino A.Šulcas.

Tarybos narė Ligita Girskienė atkreipė dėmesį, kad beveik visi politikai, dirbantys Etikos komisijoje, patys buvo jos svarstyti.

Dauguma nepritarė N.Puteikienės kandidatūrai. Politikę palaikė tik trys kolegos.

„Ačiū, kolegos. Aš iš tikrųjų jaučiuosi svarbi. Dieve, kaip jūs manęs bijote. Tikrai juokinga“, – po balsavimo replikavo N.Puteikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats Zenonas

Tas pats Zenonas portretas
Puteikienė ar Girskienė būtų tinkamiausios į etikosjopšikmatj komisijos pirmininkes. Deja dar Klaipėdos komunistai Puteikienės bijo net narės. Šiai dienai nematomai Klaipėdą tebevaldo komunistai. Komunistinė - kagebistinė sistema tebekviepuoja ne vienam į nugarą. Tereikia iš politikos ir laikraščių puslapių išgrūst keltą "asmenybių" ir pajusit atokvėpį.

Zeenonas

Zeenonas  portretas
SSSR MVD pulkininkė Ald.Staponkienė be galo kenkė atkuriant ir kuriant Lietuvos nepriklausomybę. Kadangi jos brolis Viktoras Baublys buvo Klaipėdos m. 1 -sis komunistų sekretorius jai dirbant milicijos pulkininke buvo suteikta teisė išduoti tautiečiui kvietimą atvykti į Tėvynę ar ne. Išduodavo leidimus pagal skambučius, arba atsiklausiusi KGB- už kyšius. Staponkienė neprisitaiko, o mieloje Klaipėdoje tebeviešpatauja komunistai. Gal Titovas ar visuomenės veikėjas Virginijus P. neteisus, kad komisijos p-kas turi būti iš opozicijos? Štai Jums mielieji ir neva smulkmenos vaizzdelis. Titovo nepalaikau. Mano tel. 8 662 33770.

Sutinku

Sutinku portretas
su Zydrunu, visi bijo sios ponios astraus zodzio. Geriau tunoti ikisus galva kaip struciams i smeli , niekur nesikisti, sedeti tyliai. O ka gi veikia sioje kuopeleje pensininke p. Staponkiene? Si tai prie visu valdziu prisitaiko.......
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių