Etikos sargams prireikė pastiprinimo

Pasibaigus seniūnaičių kadencijai ir nustojus galioti senųjų gyventojų atstovų įgaliojimams, uostamiesčio Etikos komisijai prireikė ieškoti naujų narių. Iki tol, kol miesto etikos sargų gretos pasipildys, posėdžiai gali ir neįvykti, mat, nepasirodžius bent vienam nariui, nesusidarys kvorumas.

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija laukia naujų narių pretendentų.

Pagal miesto tarybos patvirtintus Etikos komisijos veiklos nuostatus, komisiją sudaro ne tik tarybos nariai, bet ir visuomenės atstovai.

Pastarųjų kandidatūras viešieji juridiniai asmenys kviečiami teikti iki rugsėjo 1-osios.

Etikos komisijos pirmininko pavaduotojas Laisvūnas Kavaliauskas pastebėjo, kad naujų komisijos narių prireikė ieškoti po to, kai, pasibaigus seniūnaičių kadencijai, baigėsi ir jų, kaip šios komisijos narių, įgaliojimai. Dabar į senųjų seniūnaičių vietą turi stoti naujai išrinkti.

Kol šis pasikeitimas neįvyko, kiek apsunkinamas komisijos darbas.

"Dabar komisijoje yra likę tik tarybos nariai. Vos tik vienas jų neatvyksta, visas kvorumas subyra. Kiekvieną kartą ateidamas vis nežinai – įvyks posėdis ar ne", – apgailestavo L.Kavaliauskas.

Komisijos pirmininko pavaduotojas pripažino, kad sunkiai pildantis seniūnaičių gretoms, tikėtina, jog kandidatų teks luktelėti ir Etikos komisijai. Vis dėlto naujų narių ketinama ieškoti tol, kol jie atsiras.

"Bent jau kol kas nėra numatyta, kad kažkas iš šalies galėtų užimti jų vietas", – teigė L.Kavaliauskas.

Etikos komisija tarybos sprendimu sudaroma iš 8 tarybos narių ir 5 gyvenamųjų vietovių bendruomenių atstovų.

Skelbiama, kad kandidatus į naujus komisijos narius siūlantieji tarp kitų įvairių dokumentų turi pateikti ir to žmogaus sutikimą būti kandidatu, dokumentą, patvirtinantį asmens gyvenamosios vietos deklaravimą Klaipėdos mieste, bei nepriekaištingos reputacijos deklaraciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokinga

Juokinga portretas
Staponkienė nusenusi, nukvakusi poniutė, kuriai vis maža turtų, per gobšumą, net nebesuvokia, kad senai laikas į užtarnautą poilsį, lesint balandžių. Tik ne jai aiškint apie etiką, nebejuokinkit svieto....

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Negi nežinote, kad drg. Staponkienė neteisėtai yra paskirta šios komisijos p-ke. Apie kokią etiką gali kalbėti drg. A.Staponkienė ir drg.V.Čepas, priedangai pasisodinę netgi J.Sąlygą. Baikit skiesti blogį su gėriu.

Ka jis ten veikia?

Ka jis ten veikia? portretas
Neitiketina, matosi p. Kavaliauskas sioje ""kuopeleje"".....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių