Eurobasket 2011: Klaipėdai čempionatas kainuos milijoną litų

Klaipėdos areną dėl kitais metais Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato statanti uostamiesčio savivaldybė dar turės susimokėti, kad krepšininkai galėtų žaisti šiame komplekse.

Ketvirtadienį miesto taryba ištarė lemiamą „taip“, jog Klaipėdoje kitais metais vyktų Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybos. Politikai pritarė, kad būtų pasirašyta sutartis su Lietuvos krepšinio federacija dėl čempionato organizavimo ir vykdymo Klaipėdoje. Sutartį įpareigotas pasirašyti Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

„Pirminėje sutartyje buvo numatyta gerokai daugiau savivaldybės įsipareigojimų, tačiau derėjomės ir reikalavimų sumažėjo. Juos įgyvendinti iš miesto biudžeto reikės apie milijono litų“, - teigė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Pirmųjų išlaidų pareikalaus reklama. Uostamiesčio savivaldybė įsipareigojo 300 tūkst. litų prisidėti prie bendros viso čempionato reklamos kampanijos. Tačiau esą Klaipėdos miesto reklama bus transliuojama per krepšinio varžybas, tad taip neva pavyks pritraukti turistų.

„Iš bilietų į varžybas tikrai negausime jokių pajamų, nes jie bus pardavinėjami  centralizuotai“, - neslėpė J.Simonavičiūtė.

Savivaldybė taip pat įsipareigojo, jog varžybų dienomis visi čempionate akredituoti asmenys nuo viešbučio iki arenos viešuoju transportu bus vežami nemokamai.

Išlaidų pareikalaus ir tai, jog reikės nupirkti specialią arenos įrangą, kuri bus reikalinga tik čempionatui. Pasak J.Simonavičiūtės, vėliau naudoti tiks gal tik apie 30 proc. tokio inventoriaus.

Kai kuriuos politikus nustebino tai, jog Klaipėdos savivaldybė turės rasti pinigų arenos nuomai, kad joje galėtų vykti čempionato varžybos. Taip nutiko todėl, jog savivaldybė valdyti areną perdavė operatoriui – konsorciumui „Bilietai LT“ ir „Makroconcert“. Koncesijos sutartyje numatyta, jog savivaldybė per metus arenoje gali nemokamai organizuoti tik keturis renginius.

„Varžybų bus daugiau, todėl dar už kelias dienas reikės mokėti nuomą. Kol kas neaišku, ar areną reikės nuomotis tris, ar penkias dienas“, - teigė J.Simonavičiūtė.

Miesto tarybos nariui Mariui Usoniui pasirodė keista, kad už areną, kuri statoma būtent dėl čempionato, reikės mokėti nuomą, kad galėtų įvyktų varžybos.

„Ar nebuvo įmanoma su operatoriumi susiderėti, kad už varžybas nebūtų reikėję mokėti nuomos?“ – teiravosi M.Usonis.

J.Simonavičiūtė konstatavo, jog čempionatas yra vienkartinis reiškinys, todėl dėl jo atskirai ir nesiderėta. „Operatorius areną valdys 25 metus. Mums svarbiausia, kad visą tą laiką nereikės mokėti koncesijos mokesčio“, - tikino vicemerė.

Sutartims, kurios bus pasirašytos su Lietuvos krepšinio federacija, jau pritarė ir Šiaulių bei Alytaus savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių