„Europiados“ Klaipėdoje greičiausiai nebus

Norai, kad kitąmet, miestui švenčiant 760 metų jubiliejų, čia vyktų didžiausias tarptautinis Europos folkloro kultūros festivalis „Europiada“ subliuško. Jis greičiausiai vyks ne Klaipėdoje, o Italijoje.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius gavo laišką iš Tarptautinio „Eurpopiados“ komiteto prezidento Bruno Peters.

Jis nurodo, kad paskutinio komiteto posėdžio metu buvo aptariama, kur vyks renginys 2012 metais. Buvo gauti du pasiūlymai: iš Klaipėdos ir iš Padujos miesto Italijoje.

B.Peters apgailestaudamas pranešė, kad pirmenybė teikiama antrajam miestui. Tačiau Paduja dėl ekonominių priežasčių dar nėra galutinai nusprendusi priimti festivalį „Europiada“.

„Jie mums pranešė, kad galutinį sprendimą priims balandį. Tačiau gavome žodinę informaciją, kad tikimybė patvirtinti kandidatūrą yra 95 proc.“, – tvirtino prezidentas.

Šiemet didžiausias tarptautinis Europos folkloro kultūros festivalis „Europiada“ vyks Estijojoje, Tartu mieste. Anot B.Peters, dalyviai jame registruojasi labai vangiai.

Tai yra padarę apie 2 300 dalyvių. Užpernai Klaipėdoje vykusiame festivalyje pasirodė apie 5 000 įvairių kolektyvų. B.Peters teigimu, mažam dalyvių skaičiui įtakos turi ekonominė situacija ir didelis atstumas atvykti žmonėms iš pietų.

„Baltai turi daugiau švenčių, tokių kaip dainų ir šokių šventė Taline ar Klaipėdos 760 metų jubiliejaus šventė“, – tvirtino prezidentas.


Šiame straipsnyje: Europiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

cia

cia  portretas
kaip rumunijoje,snipstas.

ah

ah portretas
maziau pinigu nuplaus kulturinikai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių