Europos jaunimo sostinė 2021: Klaipėda – finale

  • Teksto dydis:

Klaipėda sėkmingai skinasi kelią Europos jaunimo sostinės titulo link. Europos jaunimo forumas paskelbė penkis miestus finalininkus, kurie toliau rungsis dėl Europos jaunimo sostinės 2021 titulo. Klaipėda – viena iš finalininkių.

„Ne kartą pabrėžiau, kad Klaipėdos jaunimas yra aktyvus, veiklus bei turi ambicingų tikslų, pakankamai ryžto ir originalių idėjų, kad galėtų rimtai kovoti dėl Europos jaunimo sostinės vardo. Faktas, kad Klaipėda jau pateko tarp finalininkų, tai tik patvirtina. Dabar turime dar labiau sutelkti jėgas siekiant gražaus tikslo – kad Klaipėda būtų ta vieta, kur 2021 metais keliaus jaunimas iš visos Europos. Tuo pat metu labai svarbi ir jungtis su mūsų parengta ir jau įgyvendinimui paruošta „Mėlynąja strategija“ – juk jaunimas, jaunimą atstovaujančios organizacijos bei asocijuotosios struktūros bus ta „varomoji jėga“, ant kurios pečių taip pat guls atsakomybė. Jaunimas – ne tik ateitis, bet ir viena pačių aktyviausiųjų bei svarbiausiųjų šios ambicingos strategijos grandžių“  – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdai dėl 2021 metų Europos jaunimo sostinės vardo toliau reikės konkuruoti su Kišiniovu (Moldova), Nikosija (Kipras), Jaroslavlu (Rusija), Varaždinu (Kroatija).

Nugalėtojas bus paskelbtas lapkričio mėnesį  Europos jaunimo forumo generalinėje asamblėjoje, kuri vyks 2019 metų Europos Jaunimo sotinėje – Novi Sade, Serbijoje. Šiemet Europos jaunimo sostinė yra Portugalijos miestas Kaškaišas, o 2020-aisiais jaunimo sostinė persikels į Prancūziją, Amjeną.

Europos jaunimo sostinės titulas įpareigoja miestus koncentruotis į jaunimo problemas ir jų sprendimo alternatyvas, visus metus rengti, inicijuoti, organizuoti jaunimo dalyvavimą skatinančius projektus, veiklas, įgyvendinti kultūrines, socialines iniciatyvas, skirti dėmesį jaunimui ir jaunimo reikalams. Taip pat jaunimo sostinės vardas atveria didesnes galimybes gauti ES programų finansavimą, didina miesto žinomumą, jaunimo ir turistų srautus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių