Europos jaunių taekvondo čempionato bronza - klaipėdiečiui

Švedijoje, Trellebourg mieste vyko Europos jaunių taekvondo čempionatas. Į šį renginį susirinko 409 sportininkai iš 41 Europos šalių. Lietuvos rinktinę sudarė šie sportininkai: Vilius Černiavskis, Artiomas Korotkovas, Matas Norvydas, Deivydas Urbutis, Artūras Teikertas,  Edvinas Rakickas, Julija Šalkauskaitė, Florita Gudeikaitė.

Europos jaunių taekvondo čempionate geriausiai sekėsi klaipėdiečiui Viliui Černiavskui: šešioliktfinalyje susirungė su Švedijos sportininku Dibesu Ihabu (2:1), aštuntfinalyje - su sportininku iš Serbijos Rabasoviciu Aleksandru (4:1), ketvirtfinalyje kovoje dėl medalio po pratęsimo buvo nugalėtas kroatas Brcicius Fabijanas. Ir tik pusfinalyje Vilius Černiavskis nusileido Kipro sportininkui Aggelidesui Themistolcesui (3:1).

Svarbu pažymėti, kad Vilius Černiavskis paskutines dvi kovas kovojo su labai stipria kojos trauma. -55 kg  kg svorio kategorijoje buvo 28 šalių sportininkų.

Vilnietis Artiomas Korotkovas svorio kategorijoje iki 45 kg aštuntfinalyje nugalėjo Ukrainos sportininką Lizun Oleksand (4:1), ketvirtfinalyje - su Švedijos sportininku Lundberg Adam kovojo lygiosiomis ir tik po pratęsimo (po 3 kelinių) pralaimėjo vienu tašku taip laimėdamas penktą vietą. Reikėtų pažymėti, kad pralaimėjimui turėjo didelės įtakos didelis žiūrovų ir teisėjų palaikymas.

Labai buvo apmaudu, kad vienas iš pajėgiausių Lietuvos sportininkų Matas Norvydas  (paskutiniu metu iškovojęs bronzos medalius A klasės turnyruose) pirmoje kovoje turėjo susitikti su Vokietijos favoritu Ozturk Orcun. Matas Norvyas Vokietijos sportininkui nusileido tik 1 tašku, kai tuo tarpu visas kitas kovas Vokietijos favoritas laimėjo “sausu” arba ne mažiau nei 7 tašku skirtumu galiausiai tapdamas pirmos vietos nugalėtoju.

Bendroje komandinėje įskaitoje Lietuvos rinktinė užėmė 15 vietą, o vyrų komandinėje įskaitoje - 11 vietą tarp stipriausių Europos šalių rinktinų. Pirmą kartą Lietuvos taekvondo istorijoje Lietuva pakilo taip aukštai. Tai yra įspūdingas rezultatas, atsižvelgiant į tai, kad dalyvavo 41 Europos šalis.

Šios pergalės ir rezultatai yra Lietuvos taekvondo rinktinės trenerio glaudaus bendradarbiavimo su vienu žymiausiu Europos taekvondo specialistu, buvusiu Vokietijos olimpinės rinktinės treneriu ir dabartinių Švedijos nacionalinės rinktinės treneriu Markus Kohlofeel.

Prieš tris savaites Lietuvos rinktinės sportininkai viešėjo pas Markusą Kohlofeelį Vokietijoje, kur ruošėsi su žymiausiais Europos ir pasaulyje taekvondo sportininkais, olimpinių žaidynių dalyviais.

Pamatę mūsų sportininkų drąsą ir ryžtą, o vėliau ir rezultatus, stipriausių Europoje ir pasaulyje taekvondo federacijų vadovai sveikino Lietuvos delegacijos vadovus. Įvertinę mūsų šalies sportininkų rezultatus, jie buvo maloniai nustebinti, kad Europos taekvondo žemėlapyje atsirado dar viena stipri valstybė.

Birželio pabaigoje rinktinės treneris Žymantas Bražiūnas išvyksta į jaunučių Europos čempionatą Kroatijoje, kur mūsų šalį atstovaus vilnietis Jonas Adomaitis. Rudenį Lietuvos sportininkų laukia pasaulio čempionatas Danijoje ir jaunimo čempionatas (iki 21 metų) Ispanijoje, kuriam aktyviai ruošiasi vilnietis Vitoldas Dzikevičius, kuris 2009 m. papuolė į oficialius Europos taekvondo reitingus.

„Mūsų laukia dar daug gražių pergalių ir gerų rezultatų,” - tvirtai įsitikinęs Lietuvos rinktinės treneris Žymantas Bražiūnas.


Šiame straipsnyje: Vilius Černiavskistaekvondo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių