Festivalių organizatoriams – nerimas dėl Teatro aikštės

Jūros šventės ir Pilies džiazo festivalio organizatorius užgriuvo rūpesčiai - vasarą dėl Dramos teatro priestatų griovimo bus užtverta dalis Teatro aikštės, tad joje gali nebetilpti renginiai.

Masiškiausių uostamiesčio renginių organizatoriai pripažino, jog žinia apie Dramos teatro priestatų griovimą ir dalies Teatro aikštės užtvėrimą buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

„Tiesą sakant, dėl to labai nuogąstauju. Neaišku, kiek tos aikštės bus užtverta, o kiek jos liks renginiams“, - baimės dėl būsimo Pilies džiazo festivalio vietos neslėpė jo organizatorė Inga Grubliauskienė.

Ji vylėsi, kad statybininkai vėluos pradėti darbus. Skelbta, kad priestatą prie Žvejų gatvės jie pradės griauti gegužės viduryje.

„Statybininkai visada vėluoja, gal uždels ir šį kartą. Tuomet neturėtume jokių problemų“, - išeičių ieškojo I.Grubliauskienė.

Pilies džiazo festivalis vyks birželio 4-6 dienomis. Numatyta, kad pirmąsias dvi dienas atlikėjai žiūrovų lauks Teatro aikštėje, o trečiąją - Vasaros estradoje.

„Pačiu blogiausiu atveju, matyt, tektų visus koncertus perkelti į Vasaros estradą. Bet labai tikiuosi, kad didelės aikštės dalies neužtvers ir viskas bus gerai“, - optimiste stengėsi išlikti I.Grubliauskienė.

Jūros šventę organizuojančios viešosios įstaigos „Jūros šventė“ direktorius Remigijus Mockus prisipažino, jog tik šiandien sužinojo, kad Dramos teatro priestatas bus griaunamas ir todėl reikės užtverti dalį Teatro aikštės.

„Ieškau atsakymų, kiek aikštės bus užtverta. Tik gavus informaciją bus matyti, ar kils problemų dėl renginių“, - bėdų kol kas neįžvelgė R.Mockus.

Prestižiskiausių Klaipėdos renginių organizatorius ramino Dramos teatrą rekonstruosiančios bendrovės „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas.

Jo teigimu, Teatro aikštės bus atitverta labai nedaug - gal penki metrai nuo Dramos teatro pastato. Anikės skulptūra nepateks į aptvertą plotą.

„Visi gali būti ramūs - tikrai neužtversime pusę aikštės, tad renginiai galės vykti. Mums ir savivaldybė neleistų daugiau atsitverti. Be to, teatro priestatai bus pradėti griauti iš Žvejų gatvės pusės“, - tikino A.Kliukas.

Šiemet taip pat užimta ir dalis Kruizinių laivų terminalo, nes jame laikinai įsikūrė Senoji perkėla. Paklaustas, ar dėl to nekils problemų organizuojant Jūros šventės renginius, nes terminalas yra viena iš tradicinių fiestos vietų, R.Mockus teigė, jog ir šis klausimas yra sprendžiamas.

„Jau kalbėjomės su „Smiltynės perkėlos“ vadovais, jaučiame bendradarbiavimo dvasią, todėl renginiai per Jūros šventę Kruizinių laivų terminale tikrai vyks“, - tikino „Jūros šventės“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių