Finansavimo sulauks daugiau projektų

Uostamiestį iš Vilniaus pasiekė geros žinios. Sostinėje palaimintas miesto noras perskirstyti tikslinės teritorijos lėšas – dėmesio sulauks Senojo turgaus prieigos ir numatoma konvertuoti bendrovės „Klaipėdos energija“ teritorija.

Šią savaitę Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova lankėsi Vidaus reikalų ministerijoje, Regionų plėtros departamente, kur aptarti keli svarbūs tikslinės teritorijos projektai.

E.Mantulova paaiškino, kad šiuo metu vykdomas uostamiesčio futbolo mokyklos pastatų konversijos ir pritaikymo naujoms veikloms projektas visa apimtimi nebus finansuojamas, mat ne visi darbai traktuojami kaip konversija.

Dėl šios priežasties departamento kuruojamai komisijai miesto atstovai pasiūlė du naujus projektus, kuriuos būtų galima finansuoti nuo minėto projekto liekančiais pinigais.

Paraginta pritarti, kad lėšos būtų skiriamos Senojo turgaus aikštei ir prieigoms sutvarkyti.

Pasak E.Mantulovos, pagal šią priemonę jau kiek anksčiau buvo numatyta atnaujinti aikštę, esančią vidiniame turgaus kieme.

Antroji komisijai pasiūlyta priemonė susijusi su ateityje numatoma konvertuoti bendrovės „Klaipėdos energija“ teritorija.

E.Mantulovos teigimu, jau gana seniai yra apsispręsta dėl šios teritorijos pritaikymo rekreacinei ir kitoms paskirtims. Minėta erdvė gali būti konvertuojama etapais.

„Dalis tos teritorijos jau dabar yra nenaudojama „Klaipėdos energijos“, – pastebėjo administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Teigiama, kad tolimiausiame teritorijos krašte, kur anksčiau buvo mazuto saugyklos, būtų galima imti valyti teritoriją bei ją pradėti rengti pritaikyti kitoms reikmėms.

Uostamiesčio atstovų argumentus komisija išgirdo ir leido Klaipėdai minėtiems tikslams panaudoti nuo futbolo mokyklos projekto liekančias lėšas.

„Geroji žinia yra ta, kad Klaipėdos miesto tikslinei teritorijai skirtos lėšos nebuvo sumažintos, jos buvo perskirstytos kitiems projektams“, – apibendrino E.Mantulova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių