Fontanai ir M.Mažvydo alėjos suoliukai ieško savo šeimininkų

Atidarant po rekonstrukcijos M.Mažvydo alėją, skulptorius V.Paulionis dekoravo vieną granito masyvo suolą ir apkalė jį lentelėmis. Šio autoriaus žaismingai įkūnytas Klaipėdos simbolis netrukus tapo mėgstamu tarp miesto svečių ir klaipėdiečių. Tada buvo puoselėjama mintis, kad šių granito suolų dekoravimą vėliau galės finansuoti įvairios Klaipėdos mieste ir uoste veikiančios kompanijos, bendrovės, atskiri verslininkai.

Artėja Klaipėdos miesto įkūrimo 760-metis, kurį minėsime 2012 metais. Klaipėdos miesto savivaldybė kreipiasi į miesto ir Lietuvos verslininkus, ragindama tapti gražiausios uostamiesčio pėsčiųjų alėjos granito suoliukų globėjais ir rėmėjais, dovanojant jiems įvairius dekoratyvinius akcentus.

Rėmėjų ieško ir uostamiesčio fontanai. Klaipėdos miestą šiandien puošia penki veikiantys fontanai, tačiau kai kurie dar laukia geradarių.

Du fontanus - Taravos Anikės fontaną Teatro aikštėje ir „Laivelį“ skverelyje prie burlaivio „Meridiano“, - prižiūri Klaipėdos miesto savivaldybė. Kitus tris veikiančius fontanus globoja privatūs rėmėjai. Fontaną „Žvejys“ Danės g., prie buvusio apskrities pastato, prižiūri krovos kompanija „Klaipėdos Smeltė“, fontaną Karlskronos aikštėje globoja bendrovė „Klaipėdos vanduo“, fontanu Danės skvere rūpinasi krovos bendrovė „Bega“.

Dar trys fontanai (fontanas prie „Pempininkų“, Taikos pr. 81, fontanas prie PC „Topo centras“, Taikos pr.39 ir fontanas prie „Debreceno“, Taikos pr. 101),  kurie taip pat galėtų puošti miestą, šiandien neturi globėjų ir yra neveikiantys.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir savivaldybė dėkoja privatiems rėmėjams, nuoširdžiai prižiūrintiems fontanus ir skatina iniciatyvą rūpintis likusiais fontanais, kurie gali būti prikelti naujam gyvenimui, džiugintų klaipėdiečius ir miesto svečius bei galėtų tapti žmonių traukos centru.

Visus klaipėdiečius, įmones, organizacijas, turinčius pasiūlymų, idėjų, galimybių prikelti fontanus naujam gyvenimui bei dekoruoti Mažvydo alėjos suoliukus, kviečiame pasitarti ir prisidėti prie kilnios idėjos.


Šiame straipsnyje: Mažvydo alėjafontanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ra

Ra portretas
As suoliuku ten nematau, matau ankapius. Aciu buvusiems miesto valdzioje, as nors ir buciau ubagas visomis prasmemis, tokio s... nesumalciau.

nagi

nagi portretas
reikėjo tartis su miestiečiais,kol tokiam"kapinynui" nebuvo išleisti milijonai.

Anupras

Anupras portretas
Nebeišlaidaukime visokiems ten dekoravimams- pakeisti juos į normalius, mums įprastus medinius, skleidžiančius jaukumą ir šilumą. O vieną iš jų siūlau šildomą padaryt, kaip yra Švedijos Ystade- viena kompanija jį padovanojo miesto senjorams, kad kiek atvėsus, galėtų kiek šiluma pasimėgaut, bet vistiek jis mėgiamiausias jaunimo, populiariausia mieste pasimatymų vieta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių