Iš fontano liko griaučiai

Danės skvere esančio fontano demontavimas kiek stabtelėjo. Ypač kieto betono neatlaikė statinį ardančios įmonės technika. Darbus žadama tęsti, kai bus pašalinti gedimai.

Daug metų miestiečius džiuginęs fontanas pradėtas ardyti prieš dvi savaites. Darbus atlieka konkursą laimėjusi įmonė „Vigrinda“.

Manyta, kad statinį demontuoti netruks. Pirmiausia pašalintos plokštės, tada imtasi betoninio dugno. Būtent ardant pastarąjį ir neatlaikė technika.

Įmonės „Vigrinda“ direktorius Vytautas Čižauskas teigė, kad fontano dugno betonas – labai kietas.

„Viršutinė konstrukcija buvo visiškai supuvusi. Šiukšlių krūva. Ją be vargo nuardėme ir pridavėme ten, kur nurodė savivaldybė. Dugnas labai tvirtai subetonuotas. Tais laikais negailėjo betono. Sluoksnis – storas ir tvirtas. Nesitikėjome šito“, – situaciją nusakė vadovas.

V.Čižauskas vylėsi, kad Danės skvero fontanas toliau bus ardomas pirmadienį. Viltasi iki savaitės pabaigos darbus užbaigti.

„Susitvarkysime. Gal ir nelabai dabar gražus vaizdas skvere, bet teritorija yra aptverta, kad niekas neįeitų, būtų užtikrintas saugumas. Nieko nepadarysi. Kartais technika apvilia“, – atkreipė dėmesį direktorius.

Išmontuoti Danės skvero fontaną miestui atsieis apie 5 tūkst. eurų. Imtis šių darbų apsispręsta, nes statinio būklė buvo avarinė ir kėlė grėsmę aplinkiniams. Ypač – vaikams, kuriems patikdavo žaisti statinio baseine.

Jo dugno ir sienelės betono paviršius buvo apiręs, susisluoksniavęs. Fontano metalinė konstrukcija pažeista korozijos, deformuota.

Granitinių plytelių apdailos medžiaga ištrupėjusi, tad šios iškilusios, kai kuriose vietose nukritusios, sutrūkinėjusios. Korozijos pažeisti ir vandens purkštukai.

Danės skvero fontanas pradėtas eksploatuoti prieš 41 metus. Paskutinį kartą šis objektas remontuotas prieš 15 metų. Jis neveikė jau du sezonus.

Atnaujinant Danės skverą ir krantines senojo fontano vietoje bus įrengtas naujas.

Planuojama, kad šioje viešojoje erdvėje darbai startuos kitąmet, tačiau gali būti, kad juos teks nukelti dėl Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro įstrigusio rekonstrukcijos proceso.

Siekiama, kad abu objektai būtų atnaujinami tuo pačiu metu. Numatyta ir Atgimimo aikštės rekonstrukcija. Nenorima, kad visas miesto centras virstų apkasais.

Naujas Danės skvero fontanas turėtų būti grindininis. Šaltuoju metų laiku jį išjungus liktų aikštė, kur galėtų pramogauti miestiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komunai

komunai portretas
DANGĖS skvere

Atmintis

Atmintis portretas
Vandalai !

pirma pastatykit

pirma pastatykit portretas
savo rankom gražų fontaną-paskui griaukit-ar dar kur taip yra ?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių