Gabiems moksleiviams Klaipėdoje – atskira gimnazija

Klaipėdoje ketinama įkurti licėjų, kuriame mokytųsi tik itin gabūs vaikai.

Tokia idėja pirmadienį viešai nuskambėjo Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete. „Vilnius, Kaunas turi po licėjų, todėl mums taip pat vertėtų pagalvoti apie tokią įstaigą“, - teigė komiteto pirmininkas Saulius Budinas.

Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, jog mintis apie licėjaus steigimą nėra nauja – ji jau aptarta su gimnazijų vadovais.

„Tačiau bendro sutarimo pasiekti taip ir nepavyko, nes nė viena gimnazija nepanoro, kad joje sumažėtų moksleivių“, - tvirtino L.Prižgintienė.

Tačiau jos teigimu, iki kitų metų vasario 1 dienos turi būti parengtas naujas Klaipėdos švietimo tinklo pertvarkos planas, kuriame bus įrašytas tikslas įsteigti gimnaziją, skirtą tik itin gabiems moksleiviams. „Ji ir vadinsis gimnazija, o ne licėjumi“, - teigė Švietimo skyriaus vedėja.

Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas teigė, jog derėtų pagalvoti ir apie ugdymo įstaigą, kur užsienio kalba dėstomus dalykus galėtų mokytis į uostamiestį atvykusių užsienio specialistų vaikai.

„Į Klaipėdą dirbti atvažiuoja nemažai užsieniečių, nes turime uostą. Tačiau realiai pagalvojus, jie juk neturi, kur leisti, pavyzdžiui, anglų kalba mokytis savo vaikų. Galbūt tai viena priežasčių, kodėl kai kurie specialistai iš užsienio nesutinka dirbti uostamiestyje“, - kalbėjo V.Čepas.

L.Prižgintienė prisiminė, jog Vytauto Didžiojo gimnazijoje norėta įsteigti bakalaureto klases, kurias lankantiems vaikams visi dalykai būtų dėstomi anglų ar kita užsienio kalba.

„Tačiau įsteigti tokais klases sudėtinga, o jų poreikis per mažas, todėl jos taip ir neatsirado“, - konstatavo Švietimo skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
Bendraja prasme labai teisingas sprendimas. Nuo to visiems geriau. Blogiau besimokantys nesijaus blogai protingu klaseje, o gabiems nebus trukdoma mokytis.

mante

mante portretas
labai panasu butu i klaipedos elito vaiku mokykla:) ir smarkiai nusiristume atgal zmoniu integracijai i visuomene:)

elena

elena portretas
Jeigu mokseaiviai ghauna išskirtinę moklso įstaigą, o ne prieglobstį emigrantams, tai kodėl ten ne valstybinė, seniausioji , mūsų gimtoji klaba nebus prioritetas.? Ar ją labai gerai moka moksleiviai, į kurių moklsą investuosiems, tikėdamiesi, kad jie bus tautos elitas????Absoliutus nonsenas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių