Galima teikti paraiškas dėl gatvių remonto

Klaipėdiečiai, neapsikenčiantys šalia namų esančių nesutvarkytų gatvių ir yra pasiryžę prie remonto prisidėti savo lėšomis, jau gali teikti paraiškas savivaldybei. Pastarųjų laukiama iki liepos 1 d.

Prašymus galima teikti elektroniniu būdu, siunčiant visą dokumentų bylą, pasirašytą elektroniniu parašu, elektroniniu paštu info@klaipeda.lt.

Taip pat paraišką galima atnešti į savivaldybės Vieno langelio ir e. paslaugų poskyrį, esantį Liepų g. 11 (114 kabinetas). Daugiau informacijos telefonu (8 46) 39 63 03 ir elektroniniu paštu vaida.lendraitiene@klaipeda.lt.

Tvarką, kurioje numatyta galimybė projektuoti, remontuoti gatves, šaligatvius, kitą susisiekimo infrastruktūrą, naudojant savivaldybės ir privačias lėšas, miesto taryba patvirtino paskutinio posėdžio metu. Kitų metų miesto biudžete šiai priemonei planuojama skirti 300 tūkst. eurų.

Jei norinčių patiems prisidėti prie gatvių ir šaligatvių projektavimo, remonto bus daugiau ir numatytos sumos neužteks, kur atlikti darbus bus atrenkama pagal patvirtintus kriterijus. Patvirtinta ir formulė, pagal kurią apskaičiuojamas pirmumo balas.

Praktika pasiteisino

Vienas iš kriterijų, ar gyventojai, bendruomenė patys prisidės prie remonto ir kokią sumą gali skirti infrastruktūros atnaujinimui.

Manoma, kad ši tvarka galėtų pasitarnauti žmonėms, kurie ilgą laiką laukia gatvelės ar privažiavimo remonto, nori prisidėti savomis lėšomis.

Teigiama, kad tokią praktiką naudoja kitos savivaldybės ir ji pasiteisino. Pasak tvarkos rengėjų, jau dabar atsiranda norinčių prisidėti prie vienos ar kitos gatvės remonto 10–20 proc. projekto vertės.


Šiame straipsnyje: gatvėsgatvių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių