Gamtos teršėjams uostamiestyje – baudos

Atšilus orams, klaipėdiečiai noriai prisijungia prie mieste organizuojamų talkų bei kovoja su gamtos teršėjais. Šiemet jau įspėta per šimtas pažeidėjų. Jų neatgraso net šimtus eurų siekiančios baudos.

Miestiečiai pastebėjo, jog Artojo gatvėje esančioje teritorijoje kurį laiką stūkso kalnai statybinių atliekų, stiklo šukių.

"Artojo gatvėje mėtosi daugybė atliekų. Jos netvarkomos jau ne vieną mėnesį. Artėja šventės, švarinimosi metas. Žmonės pluša gražindami miestą, o kažkas be sąžinės graužaties mieste išverčia statybinių atliekų, stiklo. Užlipus ant šukių galima ne tik susižeisti, bet ir užsikrėsti įvairiomis ligomis", – piktinosi dienraščio skaitytoja.

Miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio teigimu, klaipėdiečių pranešimas buvo pagrįstas.

"Nuvykus į nurodytą vietą aptikome statybinių atliekų, žemių sąvartų, šiukšlių, padangų, senų baldų liekanų. Bus aiškinamasi, kam priklauso sklypai. Savininkams įteiksime reikalavimus nedelsiant sutvarkyti teritoriją", – teigė poskyrio vedėjas.

Jeigu per nurodytą terminą savininkai atliekų nepašalins, jiems bus taikoma administracinė atsakomybė.

Vykdami apžiūrėti minėtos gatvės, specialistai aptiko ir daugiau užterštų miesto vietų.

"Taikos prospekte pastebėjome, dar vieną plotą, kuriame mėtėsi padangos ir kitokios atliekos. Kasdien vykdome patikras mieste. Šiemet dėl gamtos teršimo įspėti 134 asmenys.  Baudos skirtos vienuolikai pažeidėjų", – pažymėjo S.Valiulis.

Poskyrio vedėjo teigimu, neretai apie užterštas miesto vietas praneša ir patys klaipėdiečiai.

Daugiausia pranešimų sulaukiama po žiemos, kai nutirpus sniegui pasimato šiukšlynės.

Nustačius pažeidėjus dažniausiai jiems taikomi įspėjimai arba nuobaudos.

Už pirmą kartą įvykdytą nusižengimą skiriama bauda nuo 20 iki 140 eurų.

Neįvykdžius reikalavimų ir nesutvarkius teritorijos, baudos gali siekti nuo 140 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas01

Jonas01 portretas
Man asmeniškai labai įdomu kaip savivaldybės darbuotojai važiavo iš Liepų gatvės į Artojo gatvę per Taikos prospektą. Ne rimtai?

Dn

Dn portretas
specialistai

chi chi

chi chi portretas
bištwairaz kad didelės baudos! :DDDDDDDDDDD)))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių