Garažų bendrijose – krūvos padangų

Netvarka ir toliau tvyro garažų bendrijose. Jų teritorijose guli krūvos senų padangų, į buitinių atliekų konteinerius metamos ir nuo tepalų likusios talpyklės, o tai draudžiama. Šios atliekos priskiriamos prie pavojingų.

Kontrolieriai surengė pakartotinį patikrinimą garažų bendrijose. Pirmasis organizuotas lapkritį.

Tada nustatyta nemažai pažeidimų. Didžiausia problema – paliekamos senos padangos ir į mišrių atliekų konteinerius metami indai nuo tepalų.

Klaipėdos savivaldybės Administracinių pažeidimų tyrimo poskyrio vyriausioji specialistė Daiva Breivė pabrėžė, kad laikyti padangas viešoje teritorijoje draudžiama, taip pat negalima indais nuo tepalų atsikratyti mišrių atliekų konteineriuose.

Tokios atliekos turi būti pristatytos į pavojingų atliekų aikšteles. Surinkti jų paprasti vežėjai negali.

Lapkritį vykusio patikrinimo metu kontrolieriai įspėjo garažų bendrijų pirmininkus ir paprašė sutvarkyti teritorijas. Klaipėdos aplinkos kokybės skyrius bendrijų pirmininkams taip pat išsiuntė raštus, kad jie atkreiptų dėmesį į atliekų rūšiavimą, nurodė, kur reikia pristatyti padangas.

Praėjus kiek laiko po pranešimo, kontrolieriai surengė pakartotinį patikrinimą. Aplankytos keturios garažų bendrijos. Paaiškėjo, kad situacija nepasikeitusi. Padangų krūvos niekur nedingo, o konteineriuose buvo matyti tepalų talpyklių.

Pažeidimų nustatyta visose aplankytose bendrijose. Bus iškviesti bendrijų pirmininkai ir surašyti protokolai.

"Lapkritį garažų bendrijų pirmininkus įspėjome žodžiu, draugiškai. Dabar imsimės priemonių. Rašysime reikalavimus susitvarkyti, nurodysime terminą, iki kada tai reikia atlikti", – tvirtino D.Breivė.

Jei nebus paisoma reikalavimo iškuopti teritorijas, garažų bendrijoms gresia bauda iki 600 eurų. Taip pat bus taikomos sankcijos už reikalavimo nepaisymą. Baudą už pastarąjį pažeidimą skiria teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šoferis

šoferis portretas
Kad garažų bendruomenių pirmininkai neatlieka savo pareigų tai rodo foto. Tad iš jų atlyginimo reikia išskaičiuoti baudas Antra ar miesto negali pasiūlyti kaip panaudoti miesto gatvių remontui. Kur Dūdos komentaras?

Sargas

Sargas portretas
Klaipėdos garažų bendrijoje minėjo, kad galima palikti prie konteinerių. Nustebino iš tikro

Antanas

Antanas portretas
Kaune dar baisesnė padėtis garažų bendrijose. Niekas čia jų netikrina, nebaudžia, nes valdžia tingi pezdalus pravėdint. Ir niekas metalinių garažų savavališkai pastatytu nenukele, apstatyti daugiabūčiai metaliniais garažais , šiukšlynai, tarp garažų jau daug , daug metu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių