Garažų bendrijose – sąvartynai

  • Teksto dydis:

Nors daugelis klaipėdiečių teigia, kad myli savo miestą, tačiau atidžiau pasidairius uostamiestyje ir ypač jo pakraščiuose to tikrai nepasakysi.

Ekologų klubas "Žalioji žemė" sužymėjo labiausiai užterštas teritorijas Klaipėdos mieste. Iš viso suskaičiuota 2,5 tūkst. paliktų padangų, o didžiausius sąvartynus žalieji aptiko prie garažų bendrijų.

Tradicinės akcijos metu klubo aktyvistai aplankė net 58 garažų bendrijas.

Netvarkingumu tradiciškai pasižymėjo Jūrininkų pr. 3A esančios bendrijos "Žvangutis" teritorija, čia vien padangų suskaičiuota 376-ios.

Šioje vietoje esančioje bendrijoje padangų sąvartynai stūkso garažų teritorijos gale, taip pat yra apleistų garažų, prikimštų įvairių šiukšlių.

Kita bendrija, kuri išsiskyrė padangų gausumu, buvo Minijos g. 164G esanti garažų bendrija "Žemaitija". Čia suskaičiuota 220 padangų.

Trečią vietą klubo savanoriai skyrė Kaštonų gatvėje įsikūrusiai bendrijai "Uostas", joje mėtosi 165 padangos, o tiek pakraščiuose, tiek pačioje bendrijoje, be padangų, gausu statybinių ir kitų atliekų.

Įdomiausia, kad šalia šios bendrijos yra Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro aikštelė, kur daug atliekų priimama nemokamai.

Per 100 padangų taip pat rasta Šilutės plento 100 ir 110 numeriais pažymėtose bendrijose "Žvejys" ir "Eldija".

Taip pat tokie ir dar didesni kiekiai padangų yra už Upelio g. 36 teritorijos tvoros, netoli Svajonės g. 21 pastato, už tvoros stūkso keli šimtai sumestų padangų.

Įspūdingas sąvartynas ir per 150 padangų krūva yra kairiau garažų bendrijos "Medvėgalis", esančios Šilutės pl. 43, teritorijos.

Pasak ekologų klubo atstovų, patekusios į gamtą padangos suyra tik per 120–140 metų, jos dūla ir išskiria sveikatai pavojingų toksinių bei cheminių medžiagų.

Padangas nemokamai galima priduoti savivaldybių stambiųjų atliekų surinkimo aikštelėse, perkant padangas, senas privalo priimti prekybininkai, o remontuojant automobilį – autoservisai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ratas

ratas portretas
Ar gali prekybininkai ir automeistrai reikalauti papildomo mokesčio už priduodamas senas padangas net ir tuo atveju, jei pirkėjas pas juos perka ir keičia kitas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių