Gargždai ir toliau liks Klaipėdos rajone

760 metų jubiliejų švenčiantiems Gargždams ypatingą dovaną norėję įteikti iniciatyvūs gyventojai turėjo pripažinti, jog pasiekti tikslo nepavyko.

760 metų jubiliejų švenčiantiems Gargždams ypatingą dovaną norėję įteikti iniciatyvūs gyventojai turėjo pripažinti, jog pasiekti tikslo nepavyko. Jis buvo – surinkti pakankamai gyventojų parašų, kad būtų galima pradėti Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimo procedūrą.

„Norėjome, kad Gargždai būtų Gargždų rajono savivaldybės centras. Klausėme gyventojų nuomonės, ar jie norėtų, kad būtų pakeistas pavadinimas, tačiau žmonės buvo gana pasyvūs šiuo klausimu“, – pripažino Gargždų bendruomenės pirmininkė Roma Litvinaitė-Paplauskienė.

Klaipėdos rajono gyventojai buvo kviečiami pasirašyti peticiją „Gargždams – istorinį pavadinimą!“. Tačiau ją pasirašė tik kiek daugiau nei 200 žmonių, todėl iniciatyvos pakeisti Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimą autoriai tolimesnių žygių nebesiėmė.

„Pripažįstame, kad idėja visuomenėje didelio atgarsio tikrai nesulaukė. Matyt, ji dar nesubrendusi, kol kas gerai taip, kaip yra. Jei žmonės tikrai norėtų, kad būtų ne Klaipėdos rajono, o Gargždų savivaldybė, peticiją tikrai butų pasirašę daugiau gyventojų“, – konstatavo pašnekovė.

Tačiau ji pabrėžė, jog idėjos Klaipėdos rajono savivaldybę pervardyti į Gargždų tikrai neatsisakoma. „Toliau diskutuosime, bręsime. Gargždai yra augantis, modernėjantis miestas, todėl nesinori slėptis po Klaipėdos rajono pavadinimu. Aišku, yra ir kitaip manančiųjų, todėl ir vyks tolimesnės diskusijos, kuriose ir ieškosime Gargždų tapatumo“, – teigė R.Litvinaitė-Paplauskienė.

Klaipėdos rajono savivaldybė kaip administracinis vienetas veikia tik nuo 1952 metų. Iki tol buvo Gargždų valsčius, kuris veikė kaip atskiras administracinis vienetas ir tik bendradarbiavo su Klaipėdos kraštu.

Klaipėdos rajono savivaldybė yra vienintelė tokia Lietuvoje, kur valdžia yra ne tame mieste, kurio vardu pavadinta savivaldybė. Pavyzdžiui, Kauno rajono savivaldybė yra Kaune, Alytaus rajono – Alytuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nojus

Nojus portretas
Gerokai sutaupysime rajono centrą iš Gargždų į Klaipėdą perkėlus- čia pakankamai klerkų, galinčių tą darbą dirbti, o ir rajono gyventojams nepalyginamai geresnis susisiekimas su uostamiesčiu, nei Gargždais.

Skalvis

Skalvis portretas
Tikrai, tik Klaipėdos rajono savivaldybė yra kitame mieste nei savivaldybės pavadinimas (Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio rajonų savivaldybės įsikūrusios yra tų miestų savivaldybių teritorijoje). Tačiau ten taip susiklostė nuo seno. Savivaldybė Gargžduose taip pat susikūrusi nuo seno. Gargždų rajoną pervadinti į Klaipėdos buvo kvaila. Matyt kažkuriuo laiku funkcionieriams buvo aptemęs protas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių