Gargždiškis nuteistas už medikės nužudymą

Kaip įmanydamas kratęsis kaltinimų dėl jį atstūmusios merginos nužudymo gargždiškis Vytautas Albokas pripažintas kaltu ir nuteistas 11 metų nelaisvės bausme.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį būsimos gydytojos internės Dainos Juškevičiūtės nužudymu kaltintam buvusiam jos draugui. Mergina nužudyta 2010 metų sausio 22 dieną.

Tądien iš Kauno pas D.Juškevičiūtę atvažiavo mama. Kai moteris pateko į dukros nuomojamą butą, merginos kūnas tebebuvo šiltas. Matėsi grumtynių pėdsakai. Merginai dukart buvo smogta peiliu, galva trankyta į grindis, galiausiai ji pasmaugta kažkokiu daiktu, kurio savybės panašios į lankstaus elektros kabelio.

Jau pirmąją dieną įtarimai krito ant V.Alboko, su kuriuo D.Juškevičiūtė kelis mėnesius gyveno. Mergina ne kartą minėjo savo tėvams, kad paliktas vaikinas ją terorizuoja. O sausio 22 dieną ji primygtinai prašė, kad mama atvažiuotų. Buvo panašu, kad ji ketino papasakoti kažką svarbaus.

Nuo pat pradžių V.Albokas neigė kaltę.

Vaikinas buvo tirtas melo detektoriumi. Poligrafu nustatyta – V.Albokas sakė ne visą tiesą, o kai kurias įvykio aplinkybes siekė nuslėpti.

Paneigtas jo alibi, neva žmogžudystės metu įtariamasis dirbo savo kompiuteriu namuose – Gargžduose. Specialistai nustatė, kad kompiuterio duomenys galėjo būti pakeisti, be to, jį galima buvo valdyti nuotoliniu būdu.

Bene svariausiu įrodymu tapo ekspertų, tyrusių įtariamojo batus, išvados. Ant batų aptiktas kraujo pėdsakas bei nužudytosios rūbų mikrodalelių. Iš šešių tądien D.Juškevičiūtės vilkėtų rūbų, ant V.Alboko batų aptikta keturių drabužių mikrodalelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LALA

LALA portretas
Idomu kiek is tu 11 metu realiai sedes..

MAZAI

MAZAI portretas
TEISINGAI GYVATE TIEK MELAVO, REIKEJO IKI GYVOS GALVOS.

netvarka

netvarka portretas
uz tycini nuzudyma iki gyvos galvos, o ne vienuolika m.kada baigsis teisines nesamones.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių