Gargždų „Banga“ namuose nusileido „Ekranui“

Nugalėtojų titulą ginantis Panevėžio "Ekranas" trečiajame A lygos rate Gargžduose turėjo daug mažiau vargo nei antrajame, kuriame išplėšė pergalę tik rungtynių pabaigoje. Vieni čempionato lyderių solidų pranašumą užsitikrino jau per pirmąjį pusvalandį.

Gargždų miesto stadionas, 1300 žiūrovų
Teisėjas - Saulius Atmanavičius
Gargždų "Banga" 0 - 3 Panevėžio "Ekranas"
24' [0 - 1] Egidijus Varnas
29' [0 - 2] Valdas Trakys
65' [0 - 3] Valdas Trakys

"Banga": Spiridonov; Urbaitis, Slušnys, A.Ivanauskas, Gudauskas; Kožikis, Grudys (56' Remeza), Vijeikis, Lipskis (61' D.Arlauskis); Staponka, Douglas

"Ekranas": V.Černiauskas; Matovič, Gleveckas, Tomkevičius, A.Šidlauskas; Bička (75' Janušauskas), Arandelovič, Galkevičius; Varnas (58' Pogreban), Trakys, Ademolu (72' Sasnauskas)

Gargždiškiai šiame mače vertėsi be savo pagrindinių dviejų vidurio gynėjų - Dariaus Žutauto ir Edvino Bračkaus. Pirmasis negalėjo žaisti dėl diskvalifikacijos, antrasis - dėl patirtos traumos, praneša futbolas.lt.

Šios netektys "Bangai" atsiliepė pirmojo kėlinio viduryje, kai "Ekranas" pelnė du įvarčius ir praktiškai leido sau lengviau atsikvėpti likusioje rungtynių dalyje.

24 minutę po perdavimo į priekį panevėžiečių puolėjas Stephenas Ademolu pasinaudojo tuo, kad "Bangos" vartininkas Igoris Spiridonovas nesugebėjo išmušti kamuolio, ir iš aštraus kampo smūgiavo į vartus. Riedantį kamuolį dar prieš šiam kertant vartų liniją lietė Egidijus Varnas, tad jam ir buvo įskaitytas šis įvartis.

Po penkių minučių panašioje situacijoje I.Spiridonovas taip pat grumėsi S.Ademolu. Šį kartą vartininkas spėjo grįžti į vartus ir atmušė po S.Ademolu perdavimo Egidjaus Varno galva smūgiuotą kamuolį, taip pat Valdo Trakio smūgį, tačiau pastarasis antru bandymu vis tik pasiuntė kamuolį į vartus.

Dar vieną šansą padidinti "Ekrano" persvarą prieš pertrauką turėjo Egidijus Varnas, bet jo smūgis galva buvo netikslus.

Šeimininkų atakoms trūko užbaigtumo ir po pertraukos, o svečiai po pertraukos įtvirtino savo pranašumą. Po Sergejaus Pogrebano perdavimo iš dešiniojo krašto V.Trakys iš arti "sušaudė" vartininką I.Spiridonovą. Patyrusiam puolėjui tai buvo jau ketvirtasis įvartis per dvejas rungtynes - du kartus jis pasižymėjo ir praėjusiame ture mače su "LKKA ir Teledema".

Vėliau S.Ademolu smūgį atrėmė I.Spiridonovas, o vieną geriausių šansų "Bangos" ekipoje turėjo gynėjas Aleksandras Ivanauskas, kurio smūgiui pritrūko tikslumo.

Susitikimo pabaigoje galimybėmis įmušti bent vieną įvartį "Bangai" nepasinaudojo Israelis Awenayeri Douglasas, o "Ekrano" kontratakoje nepavyko įmušti Dušanui Matovičiui.

Šalies čempionai šventė įtikinamą pergalę 3-0 ir toliau pirmauja lygoje kartu su "Vėtra".


Šiame straipsnyje: Gargždų BangaA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių