Gargžduose įsikūrusi bendrovė įsitvirtino Europoje, nusitaikė į Kuveitą

  • Teksto dydis:

Gargžduose įsikūrusi statybos įmonių grupė „Litana“ pasirašiusi sutarti pratęsti darbus Lundo mieste neutronų greitintuvo statybų antrame etape ir užbaigusi didžiausią savo projektą Stokholme - suprojektavo ir pastatė ligoninę.

Europą ir Skandinavijos šalis, kur dirba dešimtmetį, jau vadina namų rinka ir pamažu plečia veiklos teritoriją - artimiausiu metu ketina pradėti darbus Kuveite, kur pirmiausia mėgintų imtis industrinių projektų, rašo „Verslo žinios“.

Rusijoje ir Baltarusijoje „Litana“ įgyvendina užsienio investuotojų užsakymus. Pavyzdžiui, Baltarusijoje stato „Kesko Senukai“ tinklo OMA parduotuves ir „McDonad's“ restoranus, o Rusijoje dirba su prancūzų prekybos tinklu „Leroy Merlin“.

„Litanos“ įmonių grupę sudaro 10 bendrovių, veikiančių 9-iose šalyse, grupėje dirba apie 1,5 tūkst. žmonių, jos apyvarta praėjusiais metais siekė apie 100 mln. eurų. „Mūsų tikslas - per keletą ateinančių metų pasiekti 150 mln. eurų apyvartą, kad grupėje dirbtų ne mažiau nei 2 tūkst. darbuotojų ir kad kasmet rastume naują geografinę kryptį, kurią galėtume plėtoti“, - dienraščiui sakė „Litanos“ viceprezidentas Viktoras Skuodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Litanoje pagrindinė darbo jėga chacholai, kuriems gali mokėti kiek nori ir kaip nori.Lietuvių laiko tiek kiek reikia pagal įstatymą,o kitaip jau seniai būtų chacholų firma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių