Gatvė tapo iššūkiu vairuotojams

Medelyno gatvės dalį, važiuojant nuo miesto Kalotės link, vairuotojai prilygina išbandymui. Šios arterijos danga – visiškai susidėvėjusi. Gatvę išvagojo duobės, kai kur jos pakraščiuose apskritai nebeliko asfalto dangos.

Duobė veja duobę

Minėtoje Medelyno gatvės dalyje sudėtingiausia situacija – pirmoje eismo juostoje. Pastaroji išvagota įskilimų, duobių, o vietomis, arčiau kelkraščio, net nebėra asfalto.

„Riedi kaip per tarką. Jei būtų viena ar kita duobė, dar apvažiuotum. Dabar to neįmanoma padaryti. Ilgiausias ruožas, o vieni nelygumai“, – tvirtino vienas vairuotojas.

Kitas klaipėdietis atkreipė dėmesį, kad veikiausiai tai blogiausios būklės gatvė visame mieste. Pasak vyro, keista, kad šis kelias neremontuojamas.

„Šia gatve žmonės važiuoja į Palangą, Kretingą. Srautai būna tikrai dideli. Jau anksčiau šios gatvės būklė buvo prasta, o po šalčių apskritai neįmanoma važiuoti. Juk prieš šį kelių kilometrų ruožą ir už jo dangos yra atnaujintos. Tik ši gatvės dalis pamiršta. Manau, atsakingi asmenys turėtų imtis priemonių“, – dėstė vyras.

Problema – sena danga

Medelyno gatvė nepriklauso miestui. Šios arterijos statusas – krašto kelias. Šia gatve rūpinasi valstybės įmonė „Klaipėdos regiono keliai“.

Bendrovės direktorius Petras Kaučikas pripažino, kad prasta Medelyno gatvės būklė jam žinoma.

„Pats dažnai važiuoju šiuo keliu. Šią žiemą atsirado daug skersinių plyšių, duobių. Tam įtakos turėjo neįprasta, permaininga žiema, kai atšąla, o po to vėl staiga atšyla. Tokie orai lėmė, kad gatvėse atsirado daug duobių“, – aiškino vadovas.

Anot P.Kaučiko, ypač tokios oro sąlygos kenkia keliams, kur asfalto danga klota seniai. Minėta Medelyno gatvės dalis asfaltuota prieš 20–30 metų. Neretai ją miestiečiai pavadina senuoju Palangos keliu.

„Per laiką asfaltas tampa korėtas. Į jį labiau įsigeria vanduo, kuris atšalus virsta ledu ir gadina dangą – atsiranda duobių, plyšių. Panašių kelių regione yra labai daug. Plyšiai atsiranda kiekvieną dieną. Senos dangos byra“, – teigė direktorius.

Planuoja tvarkyti pavasarį

Pasak P.Kaučiko, buvo suplanuota ir su miesto savivaldybe suderinta šiemet rekonstruoti Tilžės gatvę – įvažą į miestą nuo Jakų žiedinės sankryžos pusės.

Toliau ketinama atnaujinti per Tauralaukį besidriekiančią Pajūrio gatvę. Jau baigiami projektavimo darbai. Rekonstrukcija turėtų prasidėti kitais metais.

Vėliau lauktų Medelyno gatvės minėtos dalies atnaujinimas. P.Kaučiko teigimu, kartu savivaldybė buvo suplanavusi tiesti kelią nuo Medelyno gatvės per Labrenciškės gyvenvietę į Girulius.

„Eiliškumas, kuris atrodė logiškas ir teisingas, buvo toks. Planai yra tikrai dideli. Pagal šį planą Medelyno gatvės dalis galėtų būti atnaujinta 2019 m.“, – patikino vadovas.

Tačiau P.Kaučikas pabrėžė, kad tiek laiko ši arterija be remonto negalės būti.

„Reikės kažką daryti. Bandysime kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją. Gal pavyks ją įtraukti į dangos paviršiaus remonto sąrašą, nors ir nebuvo numatyta“, – kalbėjo direktorius.

Anot pašnekovo, šie darbai galėtų vykti pavasarį.

„Norint suremontuoti minėtą gatvės dalį, reikėtų daug asfalto. Remontas šaltu būdu – labai brangus, tokių kelių – daug. Tad dabar užlyginsime nebent giliausias duobes. Kitų priemonių imsimės pavasarį“, – užtikrino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne centro rezidentas

ne centro rezidentas portretas
Merijos inrteresai - keli kilometrai aplink saviavldybę. Kuo toliau - vaizdelis prastėja, tiek į šiaurė, tiek į pietus, tiek į rytus. Ir toliau balsuokit už liberalus..

Greta

Greta  portretas
Gyvenu Palangoje dažnai tenka važiuoti į Klaipėdą, tad važiuojant šiuo ruožu dažnai pasirenku antra juosta nes pirma juosta tiesiog kratymasis

M

M portretas
Milžiniškus pinigus generuoja uostas biudžetui, bet gatvėm remontuot kaip visada pinigų nėra. F. uck logic
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių