Gatvei suteiks Bangpūčio vardą

Naujai suprojektuotą gatvę Tauralaukyje ketinama pakrikštyti lietuvių mitologijos vyriškos dievybės – Bangpūčio vardu. Kitos šalia esančios gyvenvietės arterijos senovės dievų vardais pavadintos jau anksčiau.

Nauja gatvė, kuriai bus suteiktas Bangpūčio vardas, suprojektuota šalia Tauralaukio gatvės, buvusiame Tauralaukio kaime.

Laikinai einanti Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjo pareigas Marija Buivydienė aiškino, jog suteikti gatvei pavadinimą reikia, kad suformuoti sklypai turėtų adresus.

Jau anksčiau apsispręsta minėtame kvartale esančias arterijas pakrikštyti senųjų baltų dievybių vardais.

Prieš trejus metus Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija dviem suplanuotoms gatvėms pasiūlė Mildos ir Bangpūčio vardus.

Pirmasis buvo suteiktas iš karto. Šalia suplanuotai gatvei atiteko Bangpūčio vardas. Netoliese yra ir Perkūno gatvė.

Naujoje arterijoje numatyta pastatyti dvi gatvės krypties nuorodas. Tai atsieitų 370 eurų.

Miesto tarybai bus teikiamas tikslinti Klaipėdos savivaldybės vietinės reikšmės kelių sąrašas, kuris patvirtintas prieš beveik tris mėnesius.

Anot M.Buivydienės, reikia išbraukti įvažiuojamuosius kelius tarp Minijos gatvės 1A, 1B ir 1C. Priešingu atveju savininkai negali perplanuoti ir sutvarkyti teritorijų savo lėšomis.

Taip pat į minėtą sąrašą bus įtraukti dar keli keliai. Pastarieji anksčiau nebuvo įrašyti.

„Neseniai patvirtinome sąrašą, o jį jau reikia koreguoti. Baiminamės, kad tai teks daryti gana dažnai. Tai priklauso ir nuo darbų įvairiose teritorijose“, – teigė vedėja.

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto, kurio posėdžio metu svarstyti minėti klausimai, nariai abejojo, ar reikia 10 metrų ilgio įvažą į kiemą priskirti prie kelių ir įtraukti į sąrašą.

„Gal būtų galima priskirti prie pačios gatvės. Tikėtina, kad kiltų mažiau problemų“, – svarstė politikai.

Atkreiptas dėmesys, kad minėtą sąrašą būtina tvirtinti. Į jį privalo būti įtraukti visi keliai, kuriais rūpinasi savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Tauralaukio

Iš Tauralaukio portretas
Liberalai, kodel naikinate mokyklą Tauralaukyjei, jei vis naujų gatvių atsiranda ir gyventojų daugėja . Kokia jūsų logika? Otkatai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių