Gatvės prekeiviams – mažiau draudimų

Viešose vietose prekiaujantys klaipėdiečiai gali lengviau atsikvėpti – valdininkai atsisakė ketinimų drausti ledus ir daržoves pardavinėti reprezentacinėse miesto gatvėse.

Savivaldybės darbuotojai sausio pabaigoje vykusiame miesto tarybos posėdyje pristatę sprendimo projektą, kuriuo buvo siūloma nustatyti viešąsias prekybos vietas.

Valdininkai siūlė patvirtinti draudimą prekiauti Tiltų gatvėje, M.Mažvydo alėjoje, Smiltynės paplūdimiuose ir automobilių stovėjimo aikštelėse.

Toks siūlymas argumentuotas tuo, jog M.Mažvydo alėja yra reprezentacinė vieta, todėl joje neturėtų būti prekeivių. Tiltų gatve vaikšto daug žmonių, todėl, pavyzdžiui, ledų vežimėliai trukdo žmonėms prasilenkti. Drausti prekiauti Smiltynės paplūdimiuose siūlyta todėl, jie yra Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje, automobilių stovėjimo aikštelėse prekeivių esą neturėtų būti, nes šios vietos paskirtis yra ne ta.

Tačiau dauguma politikų pasisakė prieš tai, kad būtų įvesta daugiau draudimų prekybai. Miesto tarybos narių teigimu, prekybą reikia skatinti, o ne jai trukdyti.

Tačiau dauguma politikų pasisakė prieš tai, kad būtų įvesta daugiau draudimų prekybai. Miesto tarybos narių teigimu, prekybą reikia skatinti, o ne jai trukdyti.

Todėl valdininkai buvo paraginti pakoreguoti tarybos sprendimo projektą.

„Atsižvelgėme į visas politikų pastabas ir išbraukėme kai kuriuos draudimus. Palikome tik tuos, kuriems miesto tarybos nariai neprieštaravo“, - teigė savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Jei naująjį dokumento variantą palaimins mėnesio pabaigoje posėdžiausianti miesto taryba, prekiauti bus draudžiama tik miesto žaliuosiuose plotuose, ant tiltų, viadukų ir sankryžose.

Su tokiomis pataisomis sutiko ir Klaipėdos smulkieji verslininkai, kurie primygtinai reikalavo nepatvirtinti dar daugiau draudimų verslui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Nelabai gražu, kai miesto centre supuvusius bananus ar pašvinkusius apelsinus pardavinėja. Zuja aplink širšės. Aš, manau, kad tokiai prekybai yra turgus. Reprezentacinėse vietose reikia pardavinėti saldainiukus, ledus ir pan. Ir akinius reikia uždraust paradvinėti

klp

klp portretas
kyla klausimas ar galimas vaisių ir daržovių pardavimas tokiose vietose ,juk čia yra pats didžiusias užterštumas nuo pravažiuojančio transporto ,nes dumai iš autobusų išmetamų vamzdžių tai stulpais virsta ,be to ir yra reikalavimai kur galima pardavineti ,be to dar ir šaltis spaudžia ,ir kaitra svilina ,o ką jau kalbeti ar tikrina tarnybos del pesticidų ir kt.,gal čia patenka tie vaisiai ir daržoves kurie centruose išbrokuojami ,neteko matyti ,kad kas mors juos butų kada tikrinęs.Reikalavimai parduoti maisto prekems turi galioti visiems vienodai.

o

o portretas
kasos aparatai ar bus,nes ten parduodama produkcija nepraėjusi parduotuvių kontrolės.Jei nebus kasos aparatų tai visas turgus pereis prekiauti į gatves,sutinku,kad nereikia leisti prekiauti gatvėse vaisiais.Ledai,gėrimai-taip.,nes vaizdelis baisus,po jų prekybos dėmės ant šaligatvių,pvz prie vėtrungės,koks vaizdas,prie norfos ir t.t.yra turguje vietos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių