Gatvės rekonstrukcija prie R.Palaičio namų sukėlė įtarimų

Politikams palaiminus Palangos Maironio gatvės rekonstrukciją šešėlis krito ant vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, nes šioje gatvėje stovi jo namas.

Palangos miesto tarybos valdantieji, kurių daugumą sudaro R.Palaičio bendrapartiečiai liberalcentristai, paskirstė iš Susisiekimo ministerijos gautus pinigus vietinės reikšmės kelių ir gatvių remontui. Didžioji dalis pinigų – 1 mln. 300 tūkst. litų atiteko Maironio gatvės rekonstrukcijai. Kitiems projektams atliko vos 200 tūkst. litų.

Statybos ir miesto ūkio komiteto pirmininkas Vaidas Šimaitis piktinosi, jog kurorto valdantieji pinigus gatvių remontui skirsto neatsakingai.

„Mes turime vadovautis Palangos miesto strateginiu planu, galiojančiu iki 2013 metų. Jame Maironio gatvės rekonstrukcija net nėra numatyta, todėl ir nesupranta, kodėl jai rekonstruoti dabar skirta pinigų“, - stebėjosi V.Šimaitis.

Jis teigė, kad Palangoje ir Šventojoje yra kur kas svarbesnių gatvių, kurias būtina nedelsiant remontuoti, kurių rekonstrukcija įrašyta į strateginį planą.

Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas pripažino, jog Maironio gatvės rekonstrukcija nėra įrašyta į miesto strateginį planą. „Tačiau ji numatyta kituose dokumentuose, yra parengtas net rekonstrukcijos techninis projektas“, - aiškino direktorius.

Jis teigė, jog finansavimas kitų gatvių, pavyzdžiui, Žvejų ar Jūratės neskirtas todėl, kad paseno jų techniniai dokumentai.

„Jiems atnaujinti prireiktų metų, o iš ministerijos gautus pinigus reikia panaudoti dar šiemet, nes kitaip juos prarasime“, - tikino V.Kuznecovas.

Miesto tarybos opozicijoje esantys politikai valdančiuosius kaltino, kad jie pinigų Maironio gatvės rekonstrukcijai skyrė tik todėl, kad joje namą turi vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. Toks sprendimas esą yra tik noras jam įsiteikti, nes gatvė galėtų apsieiti ir be remonto – asfalto danga neseniai palopyta, o ir šaligatviai nėra tragiškos būklės.

„Tiesą sakant, pats neseniai sužinojau, jog Maironio gatvėje yra R.Palaičio namas. Tačiau rekonstrukcija bus atliekama tikrai ne dėl šios priežasties. Ties ministro namu viskas gana tvarkinga. Daugiausia pinigų bus išleista išasfaltuoti vieną gatvės ruožą, nes dabar ten tėra žvyro danga, dėl kurios miesto centre sklinda dulkės“, - tvirtino Palangos savivaldybės administracijos direktorius.

Jis stebėjosi, jog anksčiau politikai patys leido rengti Maironio gatvės techninį projektą ir tuomet nekėlė problemos dėl ministro namo. „Akivaizdžiai artėja rinkimai“, - konstatavo V.Kuznecovas.

Pats R.Palaitis teigė tik iš žurnalistų sužinojęs, jog bus remontuojama kurorto gatvėje, kurioje stovi jo namas. Jame dabar gyvena ministro mama.

„Labai džiaugiuosi, kad yra galimybių remontuoti miesto centre esančią gatvę. Kvaila čia įžiūrėti kokius nors interesus. Jei taip pradėtume ieškoti priekabių, beveik visuose miestuose nebūtų galima remontuoti senamiestyje esančių gatvių, nes jose valdžios žmonės turi būstus“, - kaltinimus interesų konfliktu absurdiškai pavadino R.Palaitis.

Jis juokavo, kad Maironio gatvėje namą turi ir maestro Stasys Povilaitis, todėl „gal rekonstrukcija yra jo nuopelnas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių