Gausias šeimas pasieks parama

Netrukus uostamiesčio gausias šeimas pasieks abejingais nelikusių klaipėdiečių aukos. Antradienį baigėsi tradicinė akcija "Būk draugiškas gausiai šeimai", kurios metu mažiau pasiturintiems žmonėms buvo surinkta buitinės technikos, žaislų, drabužių.


 

Netrukus uostamiesčio gausias šeimas pasieks abejingais nelikusių klaipėdiečių aukos. Antradienį baigėsi tradicinė akcija "Būk draugiškas gausiai šeimai", kurios metu mažiau pasiturintiems žmonėms buvo surinkta buitinės technikos, žaislų, drabužių.

Įkvepiančią bei šiluma spinduliuojančią iniciatyvą septintus metus globojo Inga Grubliauskienė. Taip pat dalytis gerumu su daugiavaikėmis šeimomis kvietė dienraštis "Klaipėda", kuris šios akcijos partneriu buvo šeštą kartą.

Projektu siekta bent šiek tiek pagerinti Klaipėdos gausių šeimų materialinę padėtį bei pradžiuginti pačius mažiausius, kuriems artimiausiu metu atiteks ir praktiškos, ir saldžios dovanos.

Tiesa, šiemet miestiečiai buvo kuklesni nei pernai vykusios akcijos metu. Kaip juokavo I.Grubliauskienė, matyt, klaipėdiečiai nesuspėjo pajausti šventinės nuotaikos, nes per Kalėdas taip ir nesulaukta sniego. Vis dėlto, projektui artinantis į pabaigą, gyventojai suskubo nešti reikalingos buitinės technikos ir kitų namų apyvokos reikmenų, vaikiškų drabužėlių.

Dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Ieva Jašinskienė pabrėžė, kad prisidėti prie gražios iniciatyvos – itin malonu.

"Mielai prisijungsime ir kitąmet. Matyt, kažkam pratęsime šventes. Žmonės tikrai palankiai nusiteikę, kuo galėdami prisidėjo, juk svarbiausia – geri norai", – šypsojosi pašnekovė.

Vakar visi paaukoti daiktai buvo nugabenti į Klaipėdos informacijos ir paramos gausiai šeimai centrą. Jo darbuotojai pasirūpins, kad parama nukeliautų ten, kur labiausiai jos reikia.

Kaip teigė Laima Skirmantienė, šio centro atstovė, uostamiestyje yra nemažai gausių šeimų, tačiau ne visi jų nariai linkę paprašyti pagalbos. Kai kuriems tai atrodo negarbinga ar net žemina jų orumą. "Į mus kreipiasi ne tik daugiavaikės šeimos, bet ir socialiai remtini žmonės, senjorai, benamiai. Visiems stengiamės padėti", – vardijo L.Skirmantienė.

Kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį nuo 12 iki 14 val. centro darbuotojai išdalija surinktas klaipėdiečių aukas. Mat kartais gyventojai jas atneša tiesiai į Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrą, esantį Debereceno g. 3.

"Šeimos jau klausinėja, kada gi juos pasieks akcijos dovanėlės", – sakė pašnekovė.

Artėjantį savaitgalį prekybos ir pramogų centre "Akropolis" vyks akcijos "Būk draugiškas gausiai šeimai" baigiamasis koncertas, į kurį kviečiami visi – ir aukojusieji, ir laukiantieji paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių