Gausus lietus uostamiestyje rimtesnių problemų nesukėlė

  • Teksto dydis:

Sekmadienio, lapkričio 19-osios, vakarą lietaus vandeniui vėl pradėjus semti kai kurias gatvių atkarpas ir daugiabučių kiemus, situacija suvaldyta. Tai konstatuota mero sukviestame Klaipėdos savivaldybės administracijos, „Klaipėdos vandens“, policijos, ugniagesių-gelbėtojų, „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovų pasitarime.

„Dėkoju visiems, dirbusiems vakar ir praėjusią naktį, tačiau kartu noriu pakviesti išlikti parengties būklėje. Meteorologų duomenimis, virš jūros formuojasi lietaus ir šlapdribos debesys, tad artimiausiomis paromis taip pat galime sulaukti gausių kritulių. Atsipalaiduoti negali niekas – nei savivaldybė, nei tarnybos, nei gyventojai. Kaip sėkmingai susitvarkysime su gamtos pateikiamais iššūkiais, priklauso nuo daugybės faktorių – pradedant kritulių kiekiu, sistemos pajėgumu, tinkamu reagavimu,  o baigiant net tokiais, regis, elementariais dalykais, kaip ant lietaus nuotekų grotelių pastatytas automobilis, trukdantis tarnyboms atlikti savo darbą“, – sakė meras Vytautas Grubliauskas.

„Klaipėdos vandens“ dispečerinė per praėjusią parą gavo 41 pranešimą apie gatvėse, kiemuose, rūsiuose besikaupiantį vandenį. Didžiąją dalį problemų specialistai išsprendė vakare, komanda dirbo ir naktį.  Kitoms tarnyboms vakaras ir naktis buvo gerokai ramesni – policija gavo tik vieną pranešimą dėl sunkiai pravažiuojamos Šilutės plento atkarpos, ugniagesiai-gelbėtojai pranešimų, susijusių su potvynio grėsme, nesulaukė, gatvėse besikaupiantis lietaus vanduo nesutrikdė ir viešojo transporto eismo.

Gausūs krituliai Klaipėdoje iškrito ir lapkričio 13-osios naktį. Tąkart „Klaipėdos vanduo“ gavo 103 pranešimus apie semiamas teritorijas. Iš karto po pastarojo įvykio su mieste dirbančiomis tarnybomis sutarta, kad šios apie galimas grėsmes savivaldybę informuos nedelsiant – vos pastebėjusios, kad kyla rizika. Savo ruožtu Savivaldybės administracija pasirūpins operatyviu gyventojų informavimu. Šį rytą vykusiame pasitarime konstatuota, kad lapkričio 13-ios pamokas dauguma išmoko, tačiau namų darbų, kuriuos būtina padaryti, dar liko. Keitimosi informacija sistema sustyguota iš esmės, siekiant apie kylančias grėsmes informuoti gyventojus, buvo pasitelkti socialiniai tinklai, bendradarbiauta su  žiniasklaida, gyventojams buvo išsiųsti trumpieji pranešimai į mobiliuosius telefonus apie toliau prognozuojamą gausų lietų bei raginimai pasirūpinti savo ir savo turto saugumu. Norint gauti šiuos pranešimus, savo telefonuose reikia įjungti korinio transliavimo funkciją. Instrukcijas, kaip tai padaryti, galima rasti aktyvavus šią nuorodą: http://gpis.vpgt.lt/, pagalbos galima kreiptis ir į savo mobiliojo ryšio operatorių.

Po lapkričio 13-osios potvynių savivaldybės administracijai taip pat duotas mero pavedimas pradėti procedūras, reikalingas nepriklausomiems ekspertams parinkti ir išoriniam vertinimui atlikti. Nepriklausomi ekspertai turėtų įvardyti tikslias potvynio priežastis bei galimus jo suvaldymo būdus, jei ateityje gamtos stichija pasikartotų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mukui

Mukui portretas
Visoje gausioje bjaurių komentarų vienas iš retesnių racionalių ir be pykčio pasiūlymas.

Mukas

Mukas portretas
Pasiklausius musu "proto bokstu", galima pagalvoti, kad gyvename kazkokioje anomalineje tropinio lietaus zonoje, kur stipriai lyja istisus menesius. Niekas nenori prisipazinti, kad kalta nesutvarkyta nusausinimo sistema ir apsileidimas.

Grumbliauskas

Grumbliauskas portretas
taip, buvo gausus lietus ir kiti krituliai mano tulike iš po mano šiknos.. lauke nežinau, bo iš tuliko visąnakt neišlindęs buvau.. ko gero nieko ir nebuvo, bet aš tai apsišikau niekam taip nepalinkėsiu..:) Saulius skambino, sakė buvo ir už lango pora lašų nukritę, senais laikais tai buvo kaip ir lietutis, o dabar mes pavadinsim gausiu lietumi, kuli tolku vistiek visi miegojo galim ir kruša pavadinti, kurią mes sekmingai atlaikėm mano dėka. :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių