Gauta parama atsidūrė lauke

Dėl agentūros "SOS vaikai" likimo toliau nerimsta aistros. Išsikelti iš savivaldybei priklausančių patalpų nesutinkančiai agentūros vadovei teko lauke išdėlioti iš Švedijos gautą labdarą. Ja pasinaudoti raginami sunkiai besiverčiantys klaipėdiečiai.

Penktadienį Melnragėje, Vaivos g. 23 esančio sklypo teritorijoje, vyko nemažas sujudimas. Pliaupiant lietui iš didelio furgono žmonės krovė maišus ir dėžes su daiktais. Tai – švedų parama skurstančioms klaipėdiečių šeimoms.

Išsikelti iš savivaldybei priklausančių patalpų Melnragėje atsisakiusią agentūros vadovę Virginiją Kairienę tai padaryti privertė antstoliai. Pastatas buvo užrakintas, tačiau šiuo sklypu agentūra dar gali naudotis iki artėjančio penktadienio.

Todėl ir švedų atsiųsti daiktai – įvairūs buities rakandai, žaislai, drabužiai, baldai Vaivos g. kieme gulės iki birželio 24-osios. Gauti labdarą gali tie, kuriems reikalinga materialinė pagalba. Vėliau esą viskas keliaus į konteinerį.

"Antstoliui paliepus, išsikraustėme antradienį, tačiau užvakar sulaukiau skambučio, kad iš Švedijos atgabenama daiktų. Krovininis automobilis buvo kelte, todėl negalėjau nieko pakeisti. Savivaldybės darbuotojų paprašiau, kad skubos tvarka mums skirtų bent nedideles patalpas, nes šios – užrakintos ir neturime, kur iškrauti daiktų. Juk lyja, kiek pavyks, išdalysime, likusių teks atsikratyti, – teigė pašnekovė.

Esą anksčiau savivaldybės siūlytos patalpos buvo avarinės būklės ir neatitiko higienos reikalavimų. Todėl moteris nesutiko į jas keltis.

V.Kairienė sakė norinti vykdyti veiklą bent iki liepos 29-os, kad galėtų baigti organizuoti vasaros stovyklas vaikams. Jos žodžiais, fondas savo veiklos nestabdys.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino teigimu, agentūros teikiama paslauga miestui – nebereikalinga, šią funkciją jau vykdo užtektinai įstaigų.

Išsikraustyti "SOS vaikai" turėjo prieš dvejus metus, kai baigėsi panaudos sutartis. Tačiau vyko ilgi teisiniai ginčai.

Netrukus šiose patalpose Klaipėdos šeimos ir vaiko gerovės centras ims organizuoti vasaros stovyklas.

Vėliau dėl patalpų panaudojimo bus svarstomi du galimi variantai – performuoti jas į vaikų darželį arba į senelių namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas

zenonas portretas
Tai kur tas siuksles deti. Tik i miska.

Kristina

Kristina portretas
Ne prieš labdaros organizaciją. Bet kad tose patalpose būtų įrengti senelių namai, ne tik pritariu, bet ir prašau,( Klaipėda mažai turi vietų, reikia patrauklumo) nediskutuojant rengiame jaukius ir pavyzdinius senelių namus.

zinantis

zinantis portretas
Neitelpa i galva,kaip p.V.Kairiene taip metosi gautomis vertybemis.Tai kokia tada pas Ja apskaita? Ir iš vis ar vedama bent kokia gautos paramos apskaita? Miesto VMI kur ziuri?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių