Gelbėtojai ieško paplūdimyje dingusio vyro

Nidos gelbėtojai vis dar ieško prieš dvi dienas prie jūros pradingusio neringiškio.

Jo paieškos pradėtos pagal brolio, 1954 metais gimusio Nidos gyventojo pagalbos šauksmą. Vyras brolio pasigedo ketvirtadienį.

Gelbėtojai nuvyko į nurodytą paplūdimio vietą ir joje rado pradingusio 1971 metais gimusios neringiškio drabužius, mobilųjį telefoną.

„Tas pliažas jau yra už oficialių Nidos paplūdimio ribų, sienos su Rusija link. Tądien, kai vyras dingo, buvo labai didelis bangavimas, stiprios srovės, juros dugne išmušta daug duobių“, - pasakojo Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys.

Gelbėtojai pranešimo apie prie jūros dingusį žmogų sulaukė apie 22 valandą. Jie dar iki pat vidurnakčio jo ieškojo, tačiau paieškos buvo bevaisės.

„Girdėjau daug kalbų, kad vyras tą dieną girtuokliavo, todėl jis galbūt iki šiol pas ką nors svečiuose. Duokdie, kad taip būtų. Tačiau didžiausia tikimybė, kad nidiškis nuskendo“, - neslėpė G.Kuprys.

Jei pasitvirtintų tokios spėlionės, tai būtų pirmoji šiais metais Baltijos jūros auka.  

Gelbėtojai iki šiol tęsia jo paieškas, važiuoja į tą paplūdimio ruožą. Vyro ieško ir policija.

Tądien, kai dingo vyriškis, Neringos gelbėtojai gelbėjo devynis skęstančius žmones. Daugiausia jų – užsieniečiai: maskviečiai ir vokiečiai.

„Dabar jūra rami, todėl ir pas mus ramu“, - šeštadienį popiet džiaugėsi Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Jis teigė, jog pastarosiomis dienomis skęstančiųjų gelbėti nereikėjo, nors ir buvo labai didelis bangavimas.

„Pasisekė, kad jūros vanduo atvėso iki 12 laipsnių, todėl beveik nebuvo nesimaudančių“, - teigė pašnekovas.  


Šiame straipsnyje: paplūdimysGelbėtojaiskendo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių