Gelbėtojai ieškojo vaiko močiutės ir piniginės savininkės

Karštą penktadienį gelbėtojams netrūko darbo. Jiems teko padėti perkaitusiems poilsiautojams, ieškoti pasiklydusių vaikų tėvų ir pamestų piniginių savininkų.

Pirmosios Melnragės paplūdimyje į gelbėtojus pagalbos kreipėsi moteris. Poilsiautoja tvirtino, kad perkaito jos 12 metų sūnus. Jam skaudėjo galvą. Paplūdimyje dirbę medikai suteikė vaikui pagalbą.

Tame pačiame paplūdimyje gelbėtojai rado pasiklydusį dešimtmetį. Vaikas pasakojo, kad atėjo į pliažą su močiute ir jos neberanda. Gelbėtojai moterį rado kiek tolėliau.

„Šį kartą ne suaugęs ieškojo vaiko, o vaikas – artimųjų, su kuriais atėjo. Suaugusieji turėtų atidžiai stebėti mažuosius. Jie gali nuklysti labai greitai“, – įspėjo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Medikų pagalbos prireikė ir vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje laiką su mama leidusiam šešiamečiui. Berniukas maudėsi netoli kranto. Jį prižiūrėjo mama.

Berniukas prigėrė vandens. Jį pradėjo pykinti. Mama pagalbos kreipėsi į paplūdimyje budinčius medikus. Šie suteikė pagalbą ir iškvietė greitąją pagalbos medikus.

Pastarieji apžiūrėjo vaiką. Nors, anot A.Siakki, sveikatos problemų nerado, išvežė į ligoninę.

Vienai poilsiautojai ypač pasisekė. Gelbėtojams pliažo lankytojai atnešė rastą pamestą piniginę, kurioje buvo dokumentai, banko kortelės, pinigai.

Apie radinį buvo paskelbta per garsiakalbius. Atsirado savininkė. Jai buvo nurodytas asmenų, kurie rado piniginę telefonas.

„Yra tikrai gerų žmonių“, – pabrėžė A.Siakki.

Greitosios pagalbos medikai skubėjo padėti ir 80 metų moteriai, kuriai pliaže pasidarė silpna ir bloga. Spėjama, kad ji perkaito. Ji išvežta ligoninę.

Medikai įspėjo, kad vyraujant karštiems orams poilsiautojai paplūdimyje nepamirštų dėvėti galvos apdangalų, gerti daug vandens.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspajūrisGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

uždrausčiau

uždrausčiau portretas
nukvakusioms močiutėms vaikus vestis į paplūdimius beikitur. Tos kerėplos užmiršta, kad vaiką reikia saugoti kaip savo akį.

Varna

Varna portretas
Karštą penktadienį gelbėtojams netrūko darbo??? Tai šiandien penktadienis, ar neperkaitai Mildute?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių