Gelbėtojai įspėja – maudytis jūroje draudžiama

Nors vanduo neįprastai šiltas, dėl didelio banguotumo uostamiesčio paplūdimiuose maudytis griežtai draudžiama.

Tiesa, kai kurie poilsiautojai linkę ignoruoti gelbėtojų nurodymus, todėl patenka į pavojingas ar net tragiškas situacijas. Penktadienį jūra jau pasiglemžė pirmąją auką.

Šiuo metu Klaipėdoje oras įšilęs iki 27 laipsnių, nedaug atsilieka ir Baltijos vandens temperatūra. Nors negailestingai kaitina saulė, pliažuose iškelta raudona vėliava, draudžianti maudynes. Jei orų prognozės nesikeis, lįsti į jūrą nebus galima ir artėjančiomis dienomis.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, kad vyraujant karščiams žmonės masiškai traukia į paplūdimius vien tam, kad atsigaivintų. Todėl kai kuriems raudona vėliava – nė motais. Gelbėtojams tenka nuolat įspėti žmones laikytis taisyklių ir paisyti ženklų.

„Karštas oras, šviečia saulė, todėl visi nori maudytis. Rytoj numatomas dar stipresnis vėjas, stiprės ir bangos, todėl tiek sekmadienį, tiek pirmadienį turbūt vėl plevėsuos raudona vėliava“, – tikino A. Siakki. 

Šeštadienį iki pietų rimtesnių incidentų paplūdimiuose neužfiksuota. Tiesa, A. Siakki žodžiais, tėvai turėtų atidžiau prižiūrėti savo atžalas.

„Yra žmonių, kurie su viskuo sutinka, pavyzdžiui, mamos iškart pradeda šaukti ant vaikų, kad nesimaudytų esant raudonai vėliavai. Kitos mamos – nepatenkintos, kad jas pažadinome iš miegų. Nors jų vaikai žaidė vandenyje. Visokių tėvų yra, vos gelbėtojai nusisuka, vaikai vėl vieni bėga į jūrą. Tėvai kažkodėl įsitikinę, kad jų vaikai nenuskęs. Taip pat atvažiuoja daug vienų nepilnamečių iki 14 metų“, – tėvų atsainumu stebėjosi pašnekovas.

Visokių tėvų yra, vos gelbėtojai nusisuka, vaikai vėl vieni bėga į jūrą. Tėvai kažkodėl įsitikinę, kad jų vaikai nenuskęs.

Penktadienį neapsieita be nelaimių. Jūroje ties Girulių paplūdimiu nuskendo Rusijos pilietis. Stipri srovė jį įtraukė į jūros gilumą. Kai gelbėtojai pasiekė, jis jau buvo gurkštelėjęs vandens. Ištrauktas į krantą žmogus sąmonės neatgavo. Nei gelbėtojų, nei medikų pastangos jį atgaivinti nepadėjo. Netrukus buvo konstatuota, kad 1953 metais gimęs Rusijos Federacijos pilietis mirė.

Panašiu metu Palangoje gelbėtojams teko iš jūros traukti du skendusiuosius. Centrinėje gelbėjimo stotyje budėjęs gelbėtojas pamatė, kad netoli moterų paplūdimio ribos, vos 30 metrų nuo kranto, poilsiautojas sunkiai kapanojasi vandenyje. Prie vyro atvykus gelbėtojams jis jau buvo be sąmonės, bet vėliau 51 metų šiaulietis atsigavo.

Kiek vėliau pietinėje kurorto dalyje gelbėtojai iš vandens ištraukė jau nebekvėpuojančią 79 metų kaunietę. Nors netrukus ji pradėjo kvėpuoti pati, moteris buvo nuvežta į ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Antikonstituciška draust maudytis, tai žmogaus laisvių suvaržymas,

svetimo skausmo nebuna

svetimo skausmo nebuna portretas
debilas ir pliaze debilas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kame problema? Išeini už viešojo pliažo ribų ir maudaisi į svekatą kiek tik širdis leidžia savo asmenine atsakomybe...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių