Gelbėtojai iš jūros ištraukė skęstantį aklą klaipėdietį

Po porą dienų vyravusio prasto oro vėl nušvitusi saulė į paplūdimius priviliojo minias žmonių, todėl gelbėtojai sekmadienį turi ypač daug darbo.

Sekmadienį apie 12.30 val. I Melnragėje jūroje skendo aklas vyras. Nors jį į paplūdimį atlydėjo draugas, tačiau jis neįgalųjį, kai šis įbrido į jūrą, pametė iš akių.

Aklas klaipėdietis jūroje prarado orientaciją, ėjo vis gilyn ir pradėjo skęsti. Tai pamatę gelbėtojai suskubo į pagalbą ir vyrą ištraukė į krantą. Jam buvo suteikta pirmoji pagalba, iškviesti greitosios pagalbos medikai, kurie vyrą išvežė į ligoninę.

Smiltynės paplūdimyje pasiklydo trejų metukų vaikas. Be tėvų priežiūros likusį vaiką pastebėjo gelbėtojai. Jie sykiu su juo ėmė vaikščioti po pliažą ir per megafoną skelbti, jog pasiklydo vaikas ir ieškomi jo tėvai. Jie netrukus atsirado.

II Melnragėje gelbėtojai buvo priversti iš paplūdimio išprašyti neblaivų vyrą. Jis buvo labai girtas – vis pastovėjo ant kojų, tačiau vis tiek kėsinosi bristi į jūrą. Siekdami išvengti nelaimės, gelbėtojai girtutėlį vyrą išvijo iš pliažo.

„Paplūdimiuose žmonių yra labai daug. Ko norėti – sekmadienis ir geras oras. Iki pietų buvo nemažas bangavimas, kuris pamažu rimsta, todėl reikia tikėtis, jog žmonės nepateks į bėdą“, - vylėsi Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bitute1955

bitute1955 portretas
man jau greit 60m, niekada gyvenime neteko skęsti ar prašyti pagalbos vandenyje, visada žinau savo galimybes, kiek ir kur galiu plaukti, maudytis, niekada nesimaudau nežinomose vietose. Skęsti gali tik neprotingas, neatsargus arba mėgstantis pasididžiuoti prieš kitus.nesmerkiu tų, kuriems, prieš jų pačių valią, gali įvykti nelaimė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių