Gelbėtojai iš jūros traukė girtus poilsiautojus

Ilgąjį savaitgalį pajūrio gelbėtojams daugiausia rūpesčių kėlė neblaivūs asmenys. Palangoje iš jūros teko traukti skendusį girtą vaikiną, Klaipėdoje išprašyti iš pliažo neblaivias kompanijas.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas pasakojo, kad nelaimė prie tilto įvyko sekmadienio vakarą. Čia laiką leido penkių asmenų nuo 20 iki 25 metų amžiaus neblaivių vaikinų kompanija iš Naujosios Akmenės.

Jie ne tik maudėsi jūroje, bet ir šokinėjo nuo tilto. Vienas iš vaikinų pradėjo skęsti. Tą pastebėjo Palangos gelbėtojai. Į įvykio vietą buvo iškviestas gelbėtojų pastiprinimas iš kitų postų.

Ne tik skendęs, bet ir kiti keturi vaikinai buvo pargabenti į krantą. Į pliažą iškviesta policija. Neblaivūs poilsiautojai buvo perduoti pareigūnams.

Iš Pirmosios Melnragės paplūdimio sekmadienį gelbėtojams teko išprašyti dvi girtaujančias kompanijas. Alkoholinius gėrimus jos vartojo pietų metu, kada saulė yra intensyviausia.

Vienai kompanijai užteko gelbėtojų įspėjimo ir ši paliko paplūdimį. Kitai gelbėtojų prašymai buvo nė motais. Prireikė pareigūnų pagalbos.

„Ši kompanija vartojo stiprius alkoholinius gėrimus – konjaką per patį karštį“, – tvirtino Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Dėl nuolatinio policijos pareigūnų patruliavimo girtaujančių asmenų skačis uostamiesčio pliažuose buvo sumažėjęs. Tačiau, anot A.Siakki, dabar jų vėl daugėja.

„Į Klaipėdą pradėjo grįžti studentai, kurie visą vasarą nebuvo prie jūros. Jie pradeda švęsti. Studentai nežino apie policijos patikrinimus ir girtauja. Vartoja ne tik silpnus gėrimus, bet ir stiprius. Tokių asmenų dabar tik daugės“, – pabrėžė A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galėjo

galėjo portretas
ir netraukti, pasauliui lengviau būtų, juk tokie gers visą likusį gyvenimą. Ar nors kokia baudele jie nubausti?

Taip

Taip portretas
Ir nekreipė dėmesio į vandens motociklus ariančius šalią vaikų galvų......policija nereagavo į mano pagalbos kvietimą.

KAS PER Š

KAS PER Š portretas
-,,Dėl nuolatinio policijos pareigūnų patruliavimo girtaujančių asmenų skačis uostamiesčio pliažuose buvo sumažėjęs. Tačiau, anot A.Siakki, dabar jų vėl daugėja".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių