Gelbėtojus mokė atspėti pavojų

Antrojoje Melnragėje antradienį po pietų vyko gelbėtojų tobulinimo kursai. Už žmonių saugumą paplūdimyje atsakingi asmenys buvo ne tik mokomi gelbėti žmones, bet atspėti pavojų.

Iš pradžių gelbėtojams buvo dėstoma teorija. Buvo pasakojama, kaip gelbėti žmones, į ką atkreipti dėmesį ne tik jūroje, bet ir krante, kad būtų išvengta nelaimės.

„Visi mano, kad gelbėtojų pagrindinis darbas – traukti skęstančius žmones iš jūros. Tačiau iš tikro pagrindinis darbas jų yra krante. Reikia užkirsti kelią nelaimei. Atspėti pavojų. Reikia atkreipti dėmesį į girtaujančius asmenis, vietas, kur susibūrę daug vaikų, tinklinį žaidžiančius asmenis ir panašiai“, – pasakojo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Toliau vyko mokymai ant smėlio. Reikėjo kuo taikliai užmesti virvę ant taikinio. Taip pat buvo mokama, kaip atlikti dirbtinį kvėpavimą.

Vėliau mokymai persikėlė į jūrą – vyko skendimo imitacija. Gelbėtojai turėjo nuplaukti 200 metrų atstumą, buvo mokomi, kaip paimti skęstantį žmogų, tempti jį į krantą. Krante vėl buvo kartojamas dirbtinis kvėpavimas.

A.Siakki tvirtino, jog gelbėtojų tobulinimosi mokymai praėjo gerai. Periodiškai jie bus organizuojami visą vasarą. Ne tik karštomis dienomis šviečiant saulei, bet ir pakilus bangoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių