Geležinkeliečiai pristatė savo planus

Uostamiesčio ir bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovai aptarė svarbiausius pastarųjų projektus, susijusius su Klaipėda. Susitikimo metu užsiminta ir apie pėsčiųjų-dviratininkų viaduką per geležinkelį, kurį norima perduoti miestui.

Pasak Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, sutikimą inicijavo akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovai. Jie pristatė iki 2020 metų planuojamus įgyvendinti projektus.

„Mus labiausiai domino projektai, kurie susiję su Klaipėda“, – tvirtino meras.

V.Grubliauskas tvirtino, kad vienas iš pagrindinių klausimų buvo, kaip geležinkeliečiai reaguoja į numatomą uosto plėtrą, kaip jie ruošiasi suvaldyti, priimti tris, keturis kartus ar net daugiau išaugusius krovinių srautus.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Plėtros departamento direktorius Virgilijus Jastremskas pasakojo apie geležinkelio iki Klaipėdos elektrifikaciją. Tačiau iki 2020 metų bus spėta tai padaryti tik ruože nuo Vilniaus iki Radviliškio. Iki Klaipėdos numatyta tolimesnėje perspektyvoje.

Kalbėta ir apie paauosčio kelyną. Pasak V.Jastremsko, yra parengtas atnaujinimo techninis projektas. Jau ieškomas rangovas, kas atliks darbus. Manoma, kad pastarieji bus pradėti kitais metais.

„Pauosčio stotyje ilgės priėmimo ir išleidimo keliai. Vadinasi, kad didesni sąstatai galės atvažiuoti. Dar papildomai bus įrengti keturi keliai. Tai reiškia, kad pauosčio stotyje bus galima aptarnauti didesnius krovinių srautus ir tiekti tiesiai į krovos kompanijas, taip atlaisvinant Klaipėdos centrinę stotį. Šis miesto iškeltas tikslas vykdomas“, – pasakojo direktorius.

V.Jastremsko teigimu, projekte yra numatytas ir automobilių viadukas per būsimą Labrenciškių gatvę. Tai padaryta, atsižvelgiant į miesto iškeltas sąlygas.

„Kalbėjome ir apie tai, kas būtų, jei pietinėje miesto dalyje išaugtų krovinių srautai, kaip plėstume „Draugystės“ stotį, kokios teritorijos būtų reikalingos plėtrai“, – pasakojo vadovas.

Susitikimo metu užsiminta ir apie pėsčiųjų-dviratininkų tiltą per geležinkelį, kurį geležinkeliečiai nori perduoti miestui, o tai kelia daug aistrų. Tačiau šia tema nediskutuota.

„Įvertinęs visas aplinkybes, matydamas, kaip šis klausimas svarstomas komitetuose, procedūras, manau, kad jis bus teikiamas ne rugsėjį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje, o spalį. Šis sprendimo projektas neišvengiamai tobulintinas. Tai niekaip nėra susiję su šiuo geležinkeliečių vizitu“, – pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių