Geležinkelininkai miestiečiams dovanojo šventę

Geležinkelininkai šeštadienį minėjo savo profesinę dieną. Į šventę buvo pakviesti ir miestiečiai. Jie galėjo ne tik geriau susipažinti su šia profesija, bet ir iš arti apžiūrėti techniką, riedmenis.

Geležinkelininkų diena kasmet minima paskutinį rugpjūčio šeštadienį.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ filialo „Klaipėdos geležinkelių infrastruktūra“ direktorius Julius Mikšys pasakojo, kad anksčiau ši proga buvo minima daugiau tarp geležinkelininkų bendruomenės. Šiemet į šventę pakviesta ir visuomenė.

Geležinkelininkų dienai skirti renginiai vyko visuose didžiuosiuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Miestiečiai buvo pakviesti į geležinkelių stotis, kur galėjo sužinoti apie geležinkelių praeitį ir dabartį.

Vienas svarbiausių renginio akcentų – traukinių, lokomotyvų bei ne kasdien sutinkamų kelio mašinų parodos. Iš viso pristatyta 70 riedmenų.

Buvo galima iš išorės ir vidaus apžiūrėti ne tik įprastus keleivinius vagonus, krovininius lokomotyvus, bet ir sniego valymo, iešmų pamušimo, tiesinimo ir lyginimo, kelio ištaisymo, geležinkelio kelio balasto planiravimo mašinas.

Susirinkusieji Klaipėdoje buvo kviečiami sudalyvauti mankštoje, viktorinoje, žaidimuose. Mažiausieji šventės dalyviai galėjo pasivažinėti lengvuoju riedmeniu.

Jiems taip pat buvo pasakojama, kaip reikia elgtis geležinkelio stotyse bei pervažose. Norintieji galėjo įsiamžinti prie specialios sienelės.

Pabendrauti buvo galima ir su pačiais mašinistais, daugiau sužinoti apie šį darbą, kuo jie gyvena.

„Norime populiarinti geležinkelininko profesiją. Parodyti, kad šis darbas yra įdomus. Siekiame, kad vaikai svajotų ne tik tapti policininkais, medikais, ugniagesiais, bet ir geležinkelininkais“, – tvirtino J.Mikšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nemačiau

nemačiau portretas
informacijos. gaila

Jurgita

Jurgita portretas
Labai smagi buvo svente! Idomu buvo ne tik vaiksms bet ir suaugusiems! Linkiu, kad tai taptu grazia tradicija!!!

Jurgita

Jurgita portretas
Labai smagi buvo svente! Idomu buvo ne tik vaiksms bet ir suaugusiems! Linkiu, kad tai taptu grazia tradiciha!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių