Gėlių prekeiviai skęsta baloje

Prie Lėbartų kapinių gėlėmis ir kapų žvakelėmis prekiaujančioms moterims ketvirtadienio rytą teko krautis savo mantą į automobilius ir sukti į namus. Lietaus vanduo paskandino prekybos vietas.

Stabdė prekybą

"Bet už tokias dienas, kai vanduo semia aikštelę, vis tiek turime mokėti. Gal turėtų kas nors pasirūpinti, kad būtų sutvarkyti lietaus nutekėjimo kanalai. Situacija pasikeitė po to, kai buvo nukelti du garažai. Spėju, darbininkai pažeidė drenažo sistemą", – pasakojo klaipėdietė, prekiaujanti šioje vietoje gėlėmis.

Iš viso vanduo apsėmė keturių prekybininkų vietas.

Iki tų prekystalių, kur dar dirbo žmonės, pirkėjai taip pat turėjo bristi per vandenį.

Bala – ne bėda?

Šias prekybininkų vietas administruoja įmonė "Senasis turgus".

Įmonės vadovas Arvydas Gaudiešius aiškino, jog nemato jokios bėdos, kad prekybininkai mirksta balose.

"Jei tik būtų didesnių bėdų Lietuvoje. 16 valandą vakare balos nebebuvo, va, ir visa problema, kurią čia kažkas mėgina išpūsti. O jei taip, tai ateityje peržiūrėsime vietų skaičių. Gal reikės sumažinti? Gal perkelti?" – mįslingai kalbėjo A.Gaudiešius.

Prekybininkės tikino, kad kas mėnesį jos sumoka 60 eurų už vieną apie 7 kv. metrų prekybos vietą.

"Mokame visus metus. Net žiemą, kai neprekiaujame, vis tiek mokame. O todėl, kad bijome vietą prarasti. Vis aiškinama, esą norinčių į tokią vietą eilė stovi", – būgštavo moterys.

Paaiškėjo, kad už tas dienas, kuriomis dėl objektyvių priežasčių prekybininkai negalėjo vykdyti veiklos, mokestis neturi būti imamas.

"Jos susimokėjo iki gegužės 1-osios. Kai ateis mokėti už kitą mėnesį, "išminusuosime" tuos du eurus už dieną. Ot bėda dėl dviejų eurų. Ir kur čia toks baisus dalykas, kam čia reikia žiniasklaidai skųstis?" – retoriškai priekaištavo A.Gaudiešius.

Padės tik raštas

Nors įstaigos vadovas ir mėgino nuneigti prekybininkų nusiskundimus, tačiau pats pripažino, kad ši aikštelė Lėbartuose anksčiau niekada nebuvo apsemiama.

"Pirmą kartą čia taip apsemta", – žiūrėdamas į vakarykštės dienos nuotraukas prasitarė A.Gaudiešius.

Neapsikentę padėties, vakar patys prekybininkai mėgino kastuvėliais kapstyti griovelį, kuriuo iš aikštelės galėtų ištekėti vanduo. Ir jų darbas nenuėjo veltui.

Visą šią istoriją išklausęs Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tikino, kad jei vanduo apsemia tokio dydžio asfaltuotą aikštelę, problema reikia pasidomėti rimtai.

"Paraginčiau žmogų parašyti raštą savivaldybės administracijos direktoriui. Ir bus išsiaiškinta. Reikia normaliai, ūkiškai pasižiūrėti, kur ten bėda. Nuvažiuos specialistai ir pasidomės. Žinoma, kad kartosis situacija po kiekvienos liūties. Bet taip juk neturi būti", – kalbėjo G.Pocius.

Tualetas – miške

Prekybininkai dienraščiui pasakojo, kad dirbdami šioje teritorijoje jaučiasi lyg antrarūšiai.

"Šiaip tai niekam mes nerūpime. Gyvename antisanitarinėmis sąlygomis. Net nėra jokio lauko tualeto. Gėda. Autobusų vairuotojai, mes, prekybininkai, gamtinius reikalus atliekame kitapus kelio, miškelyje. Per brangu administratoriui pastatyti biotualetą. Senyvi žmonės, laukdami autobuso, taip pat neiškenčia ir bėga į miškelį", – guodėsi moterys.

"Yra tualetas Kapinių priežiūros skyriuje. O ką? Yra dar vienas ir prie autobusų stotelės. Užtenka", – rėžė A.Gaudiešius.

"Lauko tualetas yra kur kas toliau. Iki jo gabalas kelio, turiu palikti visas prekes ir eiti su pinigine į tamsą. Į galvą gali gauti. Taip vienai moteriai yra nutikę. Narkomanas užpuolė ir apiplėšė", – pasakojo prekybininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių