Gėlių žiedams – paskutinės dienos

Miesto viešąsias erdves prižiūrinčios įmonės "Klaipėdos želdiniai" darbuotojai žada šiandien apžiūrėti gėlynus ir apsispręsti, su kuriais augalais atėjo laikas atsisveikinti.

Tikėtina, kad kai kurie gėlynai dar džiugins miestiečių akis, jei naktimis pavyks išvengti rimtesnių šalnų.

"Ateina laikas viskam. Šalčius tikrai atlaikys našlaitės, o štai begonijos ir net pelargonijos gali jau būti praradusios visą savo grožį. Net jei jų šalnos nepakąs, jų žiedai jau atrodo kukliai. Su jomis veikiausiai atsisveikinsime. Nurinksime gėlines prie savivaldybės ir miesto rotušės", – aiškino įmonės "Klaipėdos želdiniai" vadovas Gediminas Valašinas.

Specialistai prieš didžiąsias šalnas gėlininkams pataria gerai palaistyti augalus. Tačiau įmonės darbuotojai sakė nepasitikintys šiuo patarimu.

"Tai galbūt gali padėti pavasarį. O po vegetacijos sezono augalai jau vis tiek būna netekę gyvybingumo. Tikėtina, kad gėlės šalčius ištvers uždaruose kiemuose. Atvirose vietose dažniausiai gėlės nukenčia", – aiškino specialistas.

Apžiūrėję klombas, pakabinamus vazonus ir gėlynus, specialistai žada kai kur tik nurinkti sausas augalų dalis. Tačiau jei gėlės bus išretėjusios ir praradusios dekoratyvumą, jas ketinama iškasti.

"Kartais gaila žydinčias gėles išrauti. Tačiau termino, kada turime pašalinti vasarines gėles, nėra, žiūrime į tai kūrybiškai. Dažniausiai tose vietose, kur nebeplanuojama sodintų kitų augalų, pavyzdžiui, našlaičių, gėles laikome kiek tik įmanoma ilgiau. Bet kartais į buvusių gėlių vietas sodiname našlaites", – pasakojo G.Valašinas.

Našlaitės turėtų žydėti iki lapkričio pabaigos, tiksliau, iki pirmojo sniego.

"Naktys jau šaltos, trūksta šilumos, o jos vienmetėms gėlėms labai reikia", – kalbėjo G.Valašinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių