Gera žinia: Atviros erdvės jaunimo centras durų neužvers

Pietinėje miesto dalyje įsikūręs Atviros erdvės jaunimo centras išliks, net ir pasibaigus ES paramai. Jį siūloma prijungti prie biudžetinės įstaigos Klaipėdos jaunimo centras.

Projektas Atviros erdvės jaunimo centras pradėtas įgyvendinti prieš penkerius metus. Jis buvo finansuojamas ES lėšomis. Nuo birželio 1 dienos ES parama nebus teikiama.

Buvo svarstoma, ką daryti su veikiančiu Atviros erdvės jaunimo centru.

„Peržiūrėjome centro veiklą, pasiektus rezultatus. Buvo sudaryta grupė, kuri sprendė, ar reikalingas toks centras. Buvo nuspręsta, kad veiklą reikia tęsti“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus.

Galutinį žodį dėl Atviros erdvės jaunimo centro likimo, kuris dabar neturi jokio juridinio statuso, o buvo tik projektas, ketvirtadienį tars miesto taryba.

Siūloma jį įtraukti į biudžetinės įstaigos Klaipėdos jaunimo centras sudėtį. Atviros erdvės jaunimo centras taptų minėtos įstaigos padaliniu. M.Vitkus pabrėžė, kad centro veikla nesikeistų.

„Turimi duomenys rodo, kad einame teisingu keliu. Centre yra sudarytos galimybės tobulėti jaunam žmogui. Svarbiausia, kad visos veiklos centre yra nemokamos“, – tvirtino koordinatorius.

Klaipėdos savivaldybė iki šiol mokėdavo už patalpų, kuriose yra įsikūręs Atviros erdvės jaunimo centras, valymą, išlaikymą. Per metus tai kainuodavo nuo 20 tūkst. iki 30 tūkst. litų.

Jei centras bus priskirtas prie biudžetinės įstaigos Klaipėdos jaunimo centras, savivaldybė turės mokėti ir už trijų etatų išlaikymą. Tada jo išlaikymas atsieis apie 100 tūkst. litų per metus.

Atviros erdvės jaunimo centras per metus organizuoja daugiau nei 20 skirtingų veiklų. Tarp jų grojimas gitara, šokiai, grafičių menas, driftingas, futbolas.

Pasak M.Vitkaus, jos nuolat keičiamos, atsižvelgiant į jaunų žmonių poreikius. Centre, pasinaudojus ES parama, bus įrengtos ir vaizdo bei garso studijos.

„Jaunimui sieksime sudaryti dar geresnes sąlygas“, – teigė jaunimo reikalų koordinatorius.

Per mėnesį Atviros erdvės jaunimo centre įvairiomis veiklomis užsiima nuo 400 iki 600 žmonių. Vasarą, M.Vitkaus teigimu, jų ateina mažiau. Tam įtakos turi geras oras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jaunimas

jaunimas portretas
Nu tik ne šito ponulio dėka tas centras gyvuoja nereikia čia kitų darbo vaisiais reklamuotis.

darbuotoja

darbuotoja portretas
O kieno?!:)) pavyduoliai! Jei ne modestas tokio centro simtas metu klp nebutu buve!:)
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių