Geri darbai – tobulesniam miestui

Bendrovės "Klaipėdos nafta" tikslas – ne tik pelnas ir puikūs finansiniai rodikliai. Tarp prioritetinių įmonės veiklos sričių – ir socialinė atsakomybė, siekis padėti, spręsti visuomenės problemas. Be to, per ilgus metus nuveikti darbai tampa puikiu pamatu, padedančiu kurti jautrią, atvirą ir modernią bendrovę.

Vadovas – permainų lyderis

Vienas ryškiausių "Klaipėdos naftos" gerų darbų – moralinė ir finansinė pagalba onkologiniams ligoniams.

Vienas "Vilties bėgimo" sumanytojų ir organizatorių brolis Benediktas Jurčys prisiminė, kad pirmasis "Vilties bėgimas" įvyko prieš devynerius metus. Iniciatyvos tikslu tapo noras suvienyti miesto bendruomenę.

"Renginio metu pristatėme savo ambicingą viltį – Šv. Pranciškaus dvasinės ir psichosocialinės pagalbos onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems centrą, kuriame visos paslaugos būtų teikiamos nemokamai. Norėjome paskelbti ir pagrindinę žinią – nemirkite anksčiau laiko. Šiandien mes kalbame apie išsipildžiusias svajones. "Vilties bėgimas" virto kone ritualu", – džiaugėsi B.Jurčys.

Pirmajame "Vilties bėgime" dalyvių būta apie 2,5 tūkst., šiais metais finišo liniją kirto beveik 10 tūkst.

"Apie renginio reikšmę ir efektyvumą pradėjome kalbėti užsimezgus draugystei su tada dar neseniai pradėjusiu dirbti bendrovės "Klaipėdos nafta" generaliniu direktoriumi Mantu Bartuška. Jį galiu įvardyti kaip jaunosios kartos permainų lyderį", – akcentavo pašnekovas.

B.Jurčys tvirtino, kad draugystė su socialiai atsakinga bendrove "išaugino" socialinio solidarumo gėlę – "Vilties miestą" – su dvylika žiedlapių, kurie simbolizuota renginius. Anot jo, šiais metais prie iniciatyvos prisijungė apie 14 proc. aktyvių ir veiklių klaipėdiečių, o tai reiškia, kad apie 23 tūkst. klaipėdiečių tapatinasi su solidarumo ir pilietiškumo dvasia.

Sektinas pavyzdys

B.Jurčys neslėpė, kad "Klaipėdos naftos" pagalba – labai reikalinga. Anot jo, gyvenime svarbiausias dalykas yra žmogiškas santykis.

"Vartotojiška visuomenė redukavo žmogų iki prekės, jį sudaiktino. Mūsų tarpusavio santykiai taip pat sudaiktinti. Tačiau žmogus nėra vien biologinė rūšis. Jis nėra ir daržovė. Ir tai supranti būdamas žmogiškumą puoselėjančios aplinkos dalimi. "Klaipėdos naftos" parama mums padeda sukurti tokią aplinką, kuri skatina žmones atsiverti solidarumui. Solidarumas yra naujas meilės vardas Klaipėdoje. Jis renginių metu įtikina dalyvius būti kitokius, nei jie yra. Mūsų visų bendras rūpestis – prasmingas žmogaus gyvenimas", – aiškino dvasininkas.

Pašnekovas tvirtino vertinantis bendrovės "Klaipėdos nafta" generalinio direktoriaus M.Bartuškos rūpestį socialiniais miesto reikalais.

"Mes esame paskutinio pasirinkimo akivaizdoje: arba aš prisiimu atsakomybę už visuomenės išlikimą, arba ne. Teisingumas reikalauja, kad kiekvienas planetos gyventojas atiduotų kitiems savo laiką, darbą ir šilumą. Tegul "Klaipėdos naftos" socialinė partnerystė būna tas sektinas pavyzdys kitoms bendrovėms tapti Šv. Pranciškaus onkologijos centro socialiniais partneriais, kad mes nemokamai galėtume dovanoti savo laiką, darbą ir šilumą sergantiesiems vėžiu", – teigė B.Jurčys.

Įgyvendina svajones

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė, paprašyta prisiminti bendradarbiavimo su "Klaipėdos nafta" pradžią, šypsodamasi atsakė, kad tikra draugystė metų neskaičiuoja. Anot direktorės, įstaiga su bendrove glaudžius ryšius palaiko jau ilgus metus.

A.Nikolajevienė tvirtino, kad "Klaipėdos naftos" bendruomenė padėjo įgyvendinti ne vieną Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų globotinių svajonę.

"Buvo įrengtos dvi žaidimų aikštelės, kuriose įvairaus amžiaus vaikams sudarytos sąlygos aktyviam ir saugiam poilsiui, organizuojamos sportinės, pažintinės, kultūrinės, pramoginės ir sveikatinimo veiklos", – vardijo direktorė.

Anot jos, 2016 m. buvo įgyvendintas ir projektas "Slaugos paslaugų kokybės užtikrinimas sunkią negalią turintiems vaikams". Šio projekto tikslas – užtikrinti neįgalaus vaiko slaugos kokybę ir slaugytojo sveikatą.

"Tada už bendrovės "Klaipėdos nafta" skirtas lėšas įsigijome neįgaliųjų keltuvą ir medicininę kušetę", – kalbėjo pašnekovė, pridurdama, kad šie įrenginiai tapo nepamainomi tiek mažiesiems, tiek juos prižiūrintiems darbuotojams.

Vertina nuoširdų palaikymą

A.Nikolajevienė prisiminė ir dar vieną įstaigos globotinių kasdienybę praskaidrinusią naujovę.

"Sužinoję, kad "Klaipėdos nafta" padės įsigyti pirmąjį sensorinio kambario inventorių, pradėjome kurti erdvę, kuri kuo labiau patenkintų vaikučių poreikius. Tada bendrovės lėšomis nupirkome burbulų vamzdį, šviečiantį pluoštą, žvaigždėtą dangų", – pasakojo direktorė.

Pasak jos, pirmieji įsigyti įrenginiai ir lėmė, kad 2014 m. įstaiga įsirengė sensorinės stimuliacijos kambarį, kuriame sukurta aplinka padeda vaikui atsipalaiduoti, nusiraminti ar – atvirkščiai – stimuliuoja ir padeda atkreipti dėmesį į supančią aplinką.

"Nuosekliai lankantis šiame kambaryje gerėja vaiko regimasis ir girdimasis dėmesys, didėja vidinė motyvacija tyrinėti ir pažinti. Teigiami potyriai skatina teigiamų emocijų raišką, gerina vaiko ir suaugusiojo bendradarbiavimą", – kalbėjo A.Nikolajevienė.

Direktorės teigimu, bendrovės "Klaipėdos nafta" teikiama parama uostamiesčio sutrikusio vystymosi kūdikių namams atveria galimybes gerinti sveikatos priežiūros, socialinių, ugdymo paslaugų kokybę ir prieinamumą.

"Džiugu, kad "Klaipėdos naftos" kolektyvas daugelį metų domisi mūsų įstaiga ir joje dienas leidžiančių globotinių gyvenimu. Jų nuoširdus palaikymas ir susitelkimas suteikiant pagalbą – vertas pagarbos", – šypsojosi A.Nikolajevienė.

Pinigai – naujoms darbo vietoms

Ryšius su "Klaipėdos nafta" palaiko ir neįgaliųjų socialinė įmonė "Regseda". Jos direktorė Kristina Zibalienė pasakojo, kad maždaug prieš šešerius metus draugystė užsimezgė su tuometiniu bendrovės generaliniu direktoriumi Roku Masiuliu.

Laikui bėgant, bendradarbiavimas tik stiprėjo. Iki 7 tūkst. eurų per metus išaugo ir "Klaipėdos naftos" "Regsedai" teikiama parama. K.Zibalienė neslėpė, kad be šių pinigų išsiversti būtų sunku.

"Juk esame socialinė įmonė, nesiekiame pelno. Mums be galo svarbi bet kokia pagalba. Pinigai tarnauja labai svarbiam tikslui – visas gautas lėšas investuojame į darbo vietų, skirtų negalią turintiems asmenims, kūrimą", – paaiškino vadovė.

Ji sakė, kad dabar "Regsedoje" dirba 140 žmonių. Net 86 proc. jų yra neįgalūs – jiems pripažintas vidutinio ar sunkaus laipsnio invalidumas. Džiaugiamasi, kad darbuotojų skaičius kiekvienais metais auga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių