Geriausi kariūnai – iš Klaipėdos

Savaitgalį uostamiestyje vyko jaunesniųjų karininkų vadų mokymų (JKVM) žaidynės Kariūno aspiranto taurei laimėti, kuriose susirungė net dešimt komandų iš Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione vykusiose žaidynėse Klaipėdai atstovavo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos uostamiesčio grupės kariūnų komanda "Dragūnai" ir Karinių jūrų pajėgų ekipa "Ant bangos".

Būsimieji karininkai turėjo įveikti 8 km orientacinį žygį Girulių miške, atlikti įvairias logines bei fizinių pastangų reikalaujančias užduotis. Tik po atkaklios kovos ir paskutinės rungties – virvės traukimo – "Dragūnai" iškovojo taurę ir tapo varžybų nugalėtojais.

Šių žaidynių organizatorius Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kapitonas Ramūnas Narbutis džiaugėsi pavykusia švente.

"Smagu, kad šiais metais Klaipėdoje vykusiose žaidynėse dalyvavo net dešimt kariūnų komandų. Dar labiau džiugina, kad pavyko surengti sklandžią šventę, kurią vainikavo klaipėdiečių triumfas. Šiose žaidynėse kariai turėjo puikią progą pademonstruoti savo fizines, psichologines, intelektualias žinias, norą dirbti komandoje. Taip pat buvo galima įžvelgti kai kurių karių lyderių savybių. Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai yra gera proga studentams ar absolventams įgyti papildomą specialybę, o galbūt ir susieti savo ateitį su Lietuvos kariuomene", – sakė kapitonas R.Narbutis.

2012 m. Krašto apsaugos ministerija atnaujino jaunesniųjų karininkų vadų mokymus aukštųjų mokyklų studentams ir absolventams. Tai puiki galimybė per trejus metus įgyti karininko profesiją. Baigusieji mokymus įgyja dar vieną specialybę ir jiems yra suteikiamas atsargos leitenanto laipsnis, taip pat kariai įrašomi į Lietuvos kariuomenės personalo rezervą.

Mokymų metu jaunuoliai nuo 18 iki 32 metų dalyvauja paskaitose, kur įgyja ryšių, topografijos, taktikos, medicinos ir kitų reikalingų žinių. Kursų metu taip pat ugdomos kursantų lyderystės savybės, gebėjimas dirbti komandoje.

Norintieji mokytis JKVM programoje turėtų atvykti užsiregistruoti į Klaipėdos regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių, įsikūrusį Vytauto g. 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių