Geriausio vairuotojo paieškos – ir Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Druskininkuose, Alytuje ir Tauragėje tam tikrus etapus įveikęs tradicinis konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“, savaitgalį atkeliavo į Klaipėdą.

Druskininkuose, Alytuje ir Tauragėje tam tikrus etapus įveikęs tradicinis konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“, savaitgalį atkeliavo į Klaipėdą.

Konkursas jau dvyliktą rudenį kviečia vairuotojus atnaujinti teorines žinias bei pasitikrinti praktinius įgūdžius. Jį kartu su „Toyota“, Susisiekimo ministerija, šalies automobilių kelių direkcija ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ rengia šalies žurnalistų autoklubas.

Vienuolikoje iki šiol vykusių konkursų tobulinosi ne tik keli tūkstančiai palyginti neseniai gavusiųjų vairuotojo pažymėjimus, bet ir daugybė sukaupusių prie vairo gana solidžią praktiką, tačiau nestokojančių noro nuolat tobulėti ir kelti savo kvalifikaciją.

Stengdamiesi nenuvilti konkurso dalyvių, jo rengėjai kasmet pažeria ne tik įdomių naujovių, bet ir kartu su renginio partneriais paruošia neprastą smegenų mankštos bei praktinio vairavimo pratimų paketą, kurį lukštenti yra ir naudinga, ir nenuobodu.

„Šiemet konkurso dalyviams pateikėme dvi bene didžiausias naujoves, – pasakojo projekto kuratorius Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Pirmą kartą renginio nuostatais neribojamas dalyvių vairavimo stažas ir pirmą kartą konkursą organizuojame ne uždarose erdvėse, o miestų ir rajonų centrų pagrindinėse aikštėse, stengdamiesi renginį labiau priartinti prie dalyvių bei žiūrovų, turėdami tikslą ir juos įtraukti į konkurso aistrų sūkurį.“

Jei anksčiau konkurse norintiems dalyvauti vairuotojams buvo būtinas mažiausiai trejų metų vairavimo stažas, tai šiemet bandyti jame jėgas gali net išvakarėse baigę vairavimo mokyklą ir gavę vairuotojo pažymėjimą. Taip siekiama ugdyti jaunų vairuotojų patirtį, praturtinant ją naujais praktiniais įgūdžiais, nes avarijų suvestinėse didžioji itin skaudžių eismo įvykių dalis gula būtent ant pradedančiųjų vairuotojų pečių, kurių stažas vidutiniškai siekia dvejus–penkerius metus.

Po varžytuvių Druskininkuose, Alytuje ir Tauragėje ketvirtojo etapo batalijos persikėlė į Klaipėdą, kur sekmadienio vidurdienį šalia prekybos centro „Studlendas“ jėgas išbandė pretendentai į geriausiojo vairuotojo titulą.

Renginio superfinalas, kuriame paaiškės konkurso nugalėtojas ir prizininkai, rugsėjo 29 d., sekmadienį, 12 val. bus surengtas Jonavoje.

Geriausio vairuotojo rinkimų finale dalyvaus po penkis atrankiniuose etapuose geriausiai pasirodžiusius pretendentus ir po vieną geriausių rezultatų pasiekusią moterį iš kiekvieno etapo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių