Gerumui nereikia rinktis laiko

Gerumu reikia dalytis ne tik per šventes. Tuo įsitikinę Baltijos gimnazijos mokiniai ir įmonių grupės „Mano būstas“ kolektyvas, sureagavęs į moksleivių kvietimą padėti sunkios, sudėtingos ir klastingos ligos – cukrinio diabeto varginamai mergaitei.

Atsigręžė į sunkiai sergančiuosius

Baltijos gimnazijos mokiniai prieš Kalėdas surengė akciją „Vienas dūris – vietoje 140-ies“, skirtą padėti cukriniu diabetu sergantiems vaikams.

Gimnazistai ieškojo partnerių, lankėsi prie iniciatyvos prisidėjusiose įmonėse, jų darbuotojams pasakojo apie pirmo tipo cukrinį diabetą, vaišino pačių iškeptais vafliais.

Baltijos gimnazijos mokinių tarybos kuratorė, socialinė pedagogė Laurina Vaitkienė teigė, kad šventiniu laikotarpiu vykusios akcijos metu surinkta apie 4 tūkst. eurų. Lėšos perduotos Klaipėdos miesto vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubui „Smalsučiai“.

„Už surinktus pinigus nupirkti ir „cukrinukams“ padovanoti sensoriai, skirti matuoti cukraus kiekį kraujyje. Jie dedami į specialų aparatą – skaitytuvą. Dėl šių modernių priemonių vaikams nereikia badyti pirštukų, kad sužinotų, koks cukraus kiekis yra jų kraujyje“, – pasakojo L.Vaitkienė.

Sunkia liga sergančių vaikų gyvenimą palengvinančios modernios priemonės nėra pigios. Daugkartinis skaitytuvas atsieina 65 eurus, o antra tiek kainuoja vienas sensorius, kuris dedamas į aparatą ir kurio užtenka dviem savaitėms.

Sulaukė netikėto skambučio

Tačiau Baltijos gimnazijos moksleivių akcija susidomėjimo sulaukė ir pasibaigus šventiniam laikotarpiui. Gimnazistai sulaukė įmonių grupės „Mano būstas“ Klaipėdos padalinio atstovų skambučio. Jie buvo pakviesti užsukti į svečius.

„Šį kartą apsisprendėme padėti konkrečiam vaikui. Susisiekėme su klubo vadove ir ji papasakojo apie Emą. Mergaitė cukriniu diabetu serga septynerius metus. Sunku suskaičiuoti, kiek dūrių patyrė dvylikametės pirštukai, siekiant nustatyti cukraus kiekį kraujyje. Norėjome padėti Emai“, – pasakojo L.Vaitkienė.

Gimnazistai įmonių grupės „Mano būstas“ Klaipėdos padalinyje, kur po vienu stogu įsikūrę namų administratoriai „Danės būstas“, „Vėtrungės būstas“, „Jūros būstas“ ir „Klaipėdos būstas“, apsilankė ne tuščiomis. Tradiciškai darbuotojus jie vaišino pačių iškeptais vafliais.

Kartu su gimnazistais į svečius atvyko ir sunkia liga serganti Ema, Klaipėdos miesto vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubo „Smalsučiai“ vadovė Ina Juotkienė.

Moksleiviai darbuotojams papasakojo apie akciją, sunkią ligą cukrinį diabetą, ką patiria vaikai ir jų tėvai, kaip ji kontroliuojama. Norintieji galėjo pasitikrinti ir cukraus kiekį savo kraujyje.

Išgelbėjo nuo 500 dūrių

Įmonių grupės „Mano būstas“ Klaipėdos regiono vadovė Vaida Žvikienė žavėjosi Baltijos gimnazijos moksleiviais, kurie skleidžia gerumo virusą ir padeda sergantiems vaikams.

„Labai graži ir sveikintina iniciatyva. Vaikai padeda vaikams“, – atkreipė dėmesį vadovė.

Įmonių grupės „Mano būstas“ Klaipėdos padalinio darbuotojus sujaudino cukriniu diabetu sergančios Emos istorija. Per pusvalandį jie paaukojo 300 eurų.

Už šias lėšas mergaitei nupirktas skaitytuvas ir du sensoriai, padedantys paprasčiau pamatuoti cukraus kiekį kraujyje. Šiuos priemonės Emą išgelbėjo nuo 500 skausmingų dūrių į pirštukus. Likę pinigai taip pat bus panaudoti sensoriams įsigyti.

Jautrumas kitam, kiekvienas mažas prisidėjimas kažkam sukuria stebuklą, ilgai lauktą ir didelį. Svarbu tik atverti širdį.

„Džiugu, kad nesame abejingi – kitų nelaimei, skausmui, bėdai, ligai. Ypač vaikų. Juk mūsų tiek daug. Jautrumas kitam, kiekvienas mažas prisidėjimas kažkam sukuria stebuklą, ilgai lauktą ir didelį. Svarbu tik atverti širdį. Daryti stebuklus galima ne tik per Kalėdas, bet visus metus. Tik gerumu kuriamas pasaulis“, – pabrėžė V.Žvikienė.

Užsako iš užsienio

Anot I.Juotkienės, pirmo tipo cukrinis diabetas, kuriuo serga vaikai, yra reta, sudėtinga ir klastinga liga. Klaipėdoje ja serga 80, regione – 150 vaikų.

„Sergant pirmo tipo cukriniu diabetu, reikalinga ypatinga cukraus kontrolė. Vaikai nuolat turi tikrinti, skaičiuoti, kiek suvalgo angliavandenių. Realiai į burną dedami skaičiai. Pagal suvalgytą maistą leidžiamas atitinkamas kiekis insulino“, – teigė vadovė.

I.Juotkienė tvirtino, kad skaitytuvų ir sensorių, kurie palengvina cukraus kiekio kraujyje tikrinamą, nes nereikia dūrių į pirštus, Lietuvoje negalima įsigyti. Jie užsakomi iš užsienio šalių.

„Per mėnesį sergančių vaikų tėvai vien sensoriams išleidžia 130 eurų. Daugumai tai yra didelė finansinė našta. Jau nekalbu apie sunkiai besiverčiančias šeimas. Džiaugiamės, kad sulaukiame paramos“, – tikino klubo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Namiseda

Namiseda portretas
Viskas labai gražu ir gerai,kad daugiabučių namų administratoriai atlieka gerus darbus,bet yra labai blogai ,kad neigiama informacija apie daugiabučių namų administratorius dienraštyje,,Klaipėda ,, yra blokuojama.Ar kas nors skaitė kokį straipsnį apie problemas daugiabučių administravime ? Jų daugybė, miesto tarybos nariai turėtų labai susirūpinti,svarstyti ir išgirsti ką žmonės kalba,kokios bėdos ir problemos.Ar tik rinkimams mes reikalingi ?Rinkimai juk ne taip ir toli ,pagalvokit ,pagalvokit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių