Gimnazistai raginti pasirinkti pasieniečio profesiją

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pareigūnai ir Pasieniečių mokyklos (PM) dėstytojas Klaipėdos Vėtrungės gimnazijoje jaunuolius ragino tapti VSAT pareigūnais. 

PM Profesinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Servuta demonstravo vaizdo filmą apie pasieniečių kasdienybę, rodė skaidres apie Pasieniečių mokyklos naujoves Medininkuose. Pareigūnas taip pat konsultavo moksleivius apie stojimo į Pasieniečių mokyklą ir Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultetą sąlygas, išdalino lankstinukų. 

Gimnazistams svečiai iš VSAT išsamiai papasakojo apie stojimo, mokymosi,  įsidarbinimo VSAT tvarką ir kvietė pasirinkti pasieniečio profesiją. 

Šiame susitikime dalyvavo ir PM antrakursis kursantas Nerijus Butkus, atvykęs kartu su dėstytoju. Kursantas yra klaipėdietis, baigęs uostamiečio „Ąžuolyno“ gimnaziją, todėl bendravimas su gimnazistais vyko nuoširdžaiai ir betarpiškas. 

Ypatingo dėmesio sulaukė pasieniečių keturkojis padėjėjas labradorų retriveris Diksa. Jis pademonstravo, kaip vykdoma narkotinių medžiagų paieška. Vienoje dėžėje buvo paslėpti augaliniai narkotikai, kuriuos šuniui greitai pavyko rasti. Kinologas Giedrius Gumuliauskas papasakojo apie tarnybinių šunų dresavimą ir kasdieninę šunų tarnybą pasienyje.


Šiame straipsnyje: pasieniečiai mokykloje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių