Gimnazistams – V. Blinkevičiūtės pamoka

Pirmadienį Klaipėdos "Vėtrungės" gimnazijos mokiniai turėjo neeilinę progą pabendrauti su europarlamentare Vilija Blinkevičiūte. Susitikime su jaunuoliais Europos Parlamento socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos narė ne tik pasidalijo savo žiniomis, bet ir atsakė į gimnazistams rūpimus klausimus.

Svarbiausias tikslas – saugumas

Prieš atvykdama į Klaipėdą, europarlamentarė viešėjo Vilniaus ir Biržų gimnazijose, o vakar susitiko ir su "vėtrungiečiais".

Jau devynerius metus Europos Parlamente dirbanti politikė priminė jaunuoliams, kad gegužės 9-ąją visos Europos Sąjungos (ES) šalys mini Europos dieną.

Šia proga V.Blinkevičiūtė važinėja po Lietuvos miestus bei miestelius, kad bendrautų su jaunimu jiems aktualiais klausimais.

Taip pat padėtų pasirengti rytoj vyksiančiam Europos žinių patikrinimo egzaminui.

"Labai svarbu, kad jauni Lietuvos žmonės suvoktų, kokia vertybė yra priklausyti bendrai ES šeimai. Būti šios sąjungos nare kiekvienai šaliai paranku visų pirma dėl taikos išsaugojimo. Tai yra pagrindinis tikslas. Be to, žinoma, sąjunga garantuoja daug įvairių laisvių, pavyzdžiui, laisvą piliečių judėjimą arba lygias galimybes, nepriklausomai nuo išpažįstamos religijos, odos spalvos, lyties ar orientacijos", – sausakimšoje salėje kalbėjo V.Blinkevičiūtė.

Nerimauja dėl "Brexit"

Po pamokos "Vėtrungės" gimnazistai skubėjo užduoti klausimus.

Vaikai daugiausia domėjosi, kas jų lauks po vadinamojo "Brexit", kai referendumo metu Didžioji Britanija galiausiai apsisprendė trauktis iš ES.

"Neslėpsiu, po referendumo mano kolegos britai verkė dėl savo miglotos ateities. Jie nežino, kaip reikės gyventi toliau, kas po išstojimo vyks su jų darbu, pajamomis, ar vaikai galės išvykti mokytis. Tai sudėtingas procesas, kurį būtų galima prilyginti skyryboms šeimoje. Lietuvos jaunuoliai dažnai klausia, ar po "Brexit" jie galės studijuoti Didžiojoje Britanijoje ir gauti paskolą aukštajam mokslui tokiomis pat palankiomis sąlygomis, kaip ir anksčiau. Šiuo metu dėl to kaip tik vyksta derybos", – atskleidė europarlamentarė.

Jos žodžiais tariant, visai natūralu, kad jaunimą stipriai palietė įvykiai Didžiojoje Britanijoje, kur dirba ar mokosi nemažai lietuvių.

Daugiau galimybių jaunimui

Pernai V.Blinkevičiūtė buvo vienintelė moteris Baltijos šalyse, pradėjusi vadovauti vienam iš 20 Europos Parlamente veikiančių komitetų ir tapusi Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto pirmininke.

Veikli politikė klaipėdiečiams papasakojo apie ES teikiamas galimybes jauniems žmonėms – švietimo, profesinio mokymo, jaunimo ir sporto finansavimo programą "Erasmus+", kuriai netolimoje ateityje žadama skirti dvigubai daugiau lėšų.

Taip pat užsiminė apie dar visai naują projektą, kurio dalyviai –  aštuoniolikmečiai ES šalių piliečiai – galės tris savaites nemokamai keliauti traukiniais po ES, iki kol jiems sueis dvidešimt.

Po kelių susitikimų su vaikais europarlamentarė tryško optimizmu ir negailėjo jiems gražių žodžių.

"Esu sužavėta Lietuvos gimnazistais, kurie yra apsišvietę, visapusiški, šviesūs ir laisvi žmonės. Jiems viskas įdomu. Pabendravus su "Vėtrungės" gimnazijos mokiniais ir mokyklos vadovais susidarė įspūdis, kad tai – itin demokratiška ir tolerantiška mokykla. Būtent to jaunajai kartai šiandien reikia labiausiai", – tvirtino pašnekovė.

Po pamokos gimnazistai skirstytis neskubėjo, toliau diskutavo bei fotografavosi su žymia moterimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakykite

atsakykite portretas
Ar tėvų atsiklausė? Ar jie sutiko, kad ši ponia kažką aiškintų vaikams?

Agnė

Agnė portretas
Nenoriu, kad mano vaikui šioji ponia ką nors aiškintų, NENORIU!

>

> portretas
"Blinkiu ute...",tratina Valstybe,tai negana,dar tratina vaiku protus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių