Ginčą įplieskė senjorai

Kiti metai uostamiestyje bus skirti senjorams. Ketvirtadienį tam pritarė miesto taryba. Tačiau tarp politikų daugiausia diskusijų sukėlė ne pati idėja, o ar tinkama pavadinime vartoti žodį senjorai.

Pirmasis dėmesį į tai atkreipė vicemeras Vytautas Čepas.

„Ar žodis „senjorai“ tinkamas vartoti teisės aktuose? O tai paskui mūsų sprendimas bus negaliojantis. Prašau šiuo klausimu pasisakyti Vyriausybės atstovės“, – tvirtino politikas.

Tarybos narys Vytautas Lupeika atkreipė dėmesį, kad yra ir kitų, lietuviškesnių žodžių: pensininkas, pagyvenęs žmogus.

„Nekreipiu dėmesio koks žodis: senjorai ar pensininkai pavartotas. Turite kalbos specialistę. Ji peržiūri sprendimų projektus. Aš jos darbo nerevizuoju“, – atsakė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

Ginčus nutraukė miesto tarybos narys Saulius Budinas: „Atsiverčiau Lietuvių kalbos komisijos internetinę svetainę. Ten nurodyta, kad „senjoras“ vis dažniau vartojamas vietoje „pensininkas“, „pagyvenęs žmogus“. Pasakymas senjorai švelnesnis, pagarbesnis, pakilesnis, tinkamas laisvuosiuose stiliuose. Kadangi Klaipėda laisvas miestas, šis žodis tiks“.

Kai kurie politikai apgailestavo, kad nėra pateiktas priemonių planas. Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė tvirtino, kad jis bus parengtas iki lapkričio 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
pasensit ir Jus nuo tos bedos dar niekas nepabego.Nematau ko cia reik saipytis

Lengva

Lengva portretas
buvo issidalint ir isvagilaut Memelio senbuviu,vokieciu ir zydu palikima,namus,zemes.Nesunku buvo viska nugyvent ir isiteisint prisidengiant kova pries socializma.Bet palengva ateina teisybes ir atsiskaitymo metas,visuomene bresta,TEISYBE bado akis,informacine upe plateja.Vieni reks,kiti begs,treti meluos,ubagyste dides.....ir ko sulauks okupuotas ir kolonizuotas Memelandas su margaspalve minia?Suklestejimo ar marginalios mirties?

Sinjorita

Sinjorita portretas
nereikia pagyvenusiems žmonėms jūsų siūlomų specialių metų. Atseit, parodys pagarbą ir dėmesį. Ar tik metus? O kas po to? Bukagalviai visi tie Klaipėdos tarybos nariai. Neturi ką veikti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių