Ginklą pavogusio palangiškio laukia ilgi nelaisvės metai

Artimiausiu metu prieš teismą stos 27 metų jau 9 kartus teistas palangiškis, kuris kaltinamas apiplėšęs kitą 29 metų pajūrio kurorto gyventoją ir iš jo atėmęs legaliai įsigytą ginklą: baudžiamąją bylą dėl plėšimo, šaunamojo ginklo pagrobimo bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis Klaipėdos apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė, surašiusi kaltinamąjį aktą, perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą byloje atlikę ir operatyviai įtariamąjį suradę Palangos policijos pareigūnai nustatė, jog šių metų gegužės 9-osios naktį Palangoje ties vienu iš Klaipėdos pl. daugiabučiu buvo apiplėštas 29 metų palangiškis – iš jo atimta rankinė su pinigais bei daiktais už beveik 3 tūkst. litų ir legaliai turėtas ginklas  „Tanfoglio Force 99 C“.

Nustatyta, jog grupelė jaunuolių, tarp kurių buvo ir dvi merginos, tą naktį girtavo prie vieno daugiabučio laiptinės. Pastebėjęs pėsčiųjų taku einantį nepažįstamą jaunuolį, vienas iš sugėrovų D.B. jį užkalbino, prašydamas cigaretės, tačiau pastarajam atsakius, kad jos neturi, ėmė jį grasindamas persekioti ir smogė ranka į galvą. Jaunuoliui išsitraukus ginklą ir į orą iššovus įspėjamuosius šūvius, persekiotojas nesiliovė jo mušti, o jam nugriuvus, toliau jį spardė. Bandant iš nukentėjusiojo atimti ginklą, jis iššovė ir sužeidė nukentėjusįjį – vėliau dėl to jam buvo nustatytas nestiprus sveikatos sutrikdymas. Nukentėjusiajam praradus sąmonę, užpuolikas pagrobė jo rankinę su pinigais, dviem mobiliaisiais telefonais, kitais daiktais ir ginklą.

„Šio, kaip ir kitų panašaus pobūdžio nusikaltimų pagrindine priežastimi galima laikyti besaikį alkoholio vartojimą. Apklausti kaip liudytojai kartu su kaltinamuoju girtavę vaikinai ir merginos parodė, kad jie visą dieną gėrė ir stiprų alų, ir degtinę. Kaip galima suprasti tiek iš jų parodymų, tiek iš savo kaltę visiškai pripažįstančio įtariamojo, tai buvo pagrindinė jų vadinamojo laisvalaikio praleidimo forma, nebe pirmą kartą  vieną iš jų atvedusi  į teisiamųjų suolą. Už grotų jam gali tekti praleisti ne vienerius metus: už plėšimą pagal pirmąją šio straipsnio dalį įstatymas numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki 6, o už šaunamojo ginklo pagrobimą – iki 10 metų“, – sakė valstybinį kaltinimą byloje palaikysianti prokurorė Laima Rokanskienė.

Įtariamasis D.B. teismo laukia suimtas.


Šiame straipsnyje: apiplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ne serti

ne serti portretas
sita isgama, bet nudeti, visiems bus ramiau ir pinigu sutaupysime, ne sitoki mesla serdamiis musu pinigu. Situos pinigus geriau skirti naslaiciams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių