„Gintarinėje jūrmylėje“ triumfavo užsieniečiai

Šeštadienį pajėgiausi Lietuvos bėgikai ir sportininkai iš užsienio šalių varžėsi tradicinėse bėgimo varžybose „Gintarinė jūrmylė“, vykusiose Smiltynėje.

Į unikalų gamtos kampelį atvyko apie 900 sportininkų, kurie savo jėgas išmėgino tradicinėse 1 jūrmylės (1852 m), 3 jūrmylių (apie 5,5 km) ir 6 jūrmylių (apie 11 km) trasose.

Tryliktą kartą vykusioje „Gintarinėje jūrmylėje“ buvo užsiregistravę dalyvauti nemažai tituluotų Lietuvos sportininkų, tačiau ne visi jie į varžybas atvyko.

Organizatoriai apgailestavo, jog trasoje nebuvo olimpinių žaidynių dalyvių Živilė Balčiūnaitės, Rasos Drazdauskaitės.

Tačiau į varžybas atvyko tik prieš pat registracijos pabaigą paraišką dalyvauti pateikusi Inna Pliuškina iš Latvijos. Ji „Gintarinės jūrmylės“ varžybose net tris kartus buvo laimėjusi pirmąją vietą 3 jūrmylių trasoje. Ji nepralenkiama buvo ir šį šeštadienį.

Antrąją vietą šioje distancijoje užėmė Remalda Kergytė, olimpinių žaidynių dalyvė.

Pati atkakliausia ir įdomiausia kova vyrų, kurie bėgo 6 jūrmyles. Greičiausias šioje trasoje buvo ukrainietis Mykolos Lukhymchuko.

Vienos jūrmylės distanciją tarp jaunių vaikinų greičiausiai įveikė Justinas Beržanskis, tarp merginų – Eglė Balčiūnaitė.

Šiais metais „Gintarinėje jūrmylėje“ iš anksto užsiregistravo 944 bėgikai, tačiau į varžybas atvyko šiek tiek mažiau.

Didžiausias būrys lengvosios atletikos entuziastų – iš Klaipėdos. Taip pat gausiai dalyvavo šiauliečiai, kauniečiai bei Pasvalio, Gargždų, Vilnius, Pakruojo, Kelmės atstovai. 
Į bėgimo šventę atvyko bėgikų iš Latvijos, Rusijos, Ukrainos.

Vyriausias šiais metais užsiregistravęs bėgikas – 77 metų klaipėdietis, jauniausias – dar neturintis 3 metų dalyvis iš Latvijos. Patys mažiausieji turės įveikti 0,5 jūrinės mylios trasą. 

Nugalėtojų vardai įamžinami prie Smiltynės kelto stovinčiame paminkliniame akmenyje.

Nugalėtojai taip pat apdovanoti vertingais prizais, kurių fondas siekia daugiau nei 12 tūkst. litų.

Varžybų nuostatuose numatyta, kad tų, kurie pagerins varžybų rekordą, laukia tradicinis jūrmylės dydžio – 1852 litų apdovanojimas. Tačiau šiemet trasų rekordo niekam nepavyko pagerinti.

Geriausi „Gintarinėje jūrmylėje“ pasiekti rezultatai per 12 metų priklauso: 2011 m. Vitalijus Šafaras iš Ukrainos, 6 jūrmyles įveikęs per 34.00,0 min. ir 2009 m. Rasa Drazdauskaitė – 3 jūrmyles įveikusi per 18.56.0 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dviratininkas

dviratininkas portretas
AAAA, DABAR SUPRATAU SU ŽIŪROVAIS BUVO 500, KAM APGAUDINĖTI

dviratininkas

dviratininkas portretas
VIENA jurmylė yra 1852,3 metro .VIENAME STRAIPSNYJE KAD UŽSIREGISTRAVO BEVEIK 3000 DALYVIŲ KITUR 944 O IŠAIŠKĖJO KAD DALYVAVO ČIUT DAGIAU NEI 500 O GAL IR 200 SVARBU PASIGIRTI,BET KAM MELUOTI KAD 3000, O GAL PINIGĖLIŲ SAVIVALDYBĖ DAUGIAU DUOS.TAI KAS ŽINOTE KIEK DALYVAVO ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių