Girtas išsišokėlis atakavo vokiečius

Pirmą kartą į Lietuvos uostamiestį atvykę vokiečių turistai liko nemaloniai nustebę – vienoje senamiesčio kavinėje svečius užsipuolęs benamis pareikalavo pinigų ir bandė pavogti rankinę.

Sekmadienio popietę senyvo amžiaus turistai iš užsienio prisėdo restorano lauko terasoje.

Netrukus vietoj padavėjos prie jų prisistatė šleikščiai alkoholiu ir išmatomis dvokiantis benamis. Smarvė buvo tokia stipri, kad aplinkiniams ėmė riesti nosis.

Gerokai įkaušęs apskurėlis į vokiečius kreipėsi lietuvių kalba.

"Prašau, duokite porą eurų. Labai reikia", – nepasikuklino jis.

Nesupratę, ką šis sako, sutrikę turistai paprašė jį pasitraukti.

"Go away", – angliškai eiti šalin paliepė vyras.

Tada benamis čiupo už netoliese padėtos moters rankinės.

Prie gretimo staliuko sėdėjęs ir viską iš šalies stebėjęs lietuvis žaibiškai sureagavo ir išplėšė rankinę iš vargetos rankų.

Nepatenkintas benamis lyg niekur nieko išsitraukė iš kišenės žalią vyno butelį, susivertė jo turinį ir nulingavo toliau.

"Ir ką tu jam padarysi? Labai nemaloni situacija. Vasarą dažnai sutinkame tą veikėją senamiestyje. Neadekvačiai elgiasi, gąsdina žmones. Pats savo akimis mačiau, kai prie "Akropolio" automobilių stovėjimo aikštelėje užsipuolė pinigų jam nedavusį vairuotoją. Taip ir maniau, kad šįkart geruoju nesibaigs. Tokį mūsų miesto vaizdą matydami vokiečiai susidaro ne patį geriausią įspūdį apie Klaipėdą ir apskritai Lietuvą", – įsijautęs kalbėjo įvykyje dalyvavęs klaipėdietis.

Benamiai savaitgalį šiurpino ne tik turistus, bet ir miesto kontrolierius.

Vėlyvą šeštadienio vakarą Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys savo namo laiptinėje aptiko susmukusį "bomžą".

Vedėjas gyvena centre šalia Danės upės, todėl toks vaizdelis jo jau seniai nestebina.

"Neuždrausi jiems vaikščioti ir užkardų nepristatysi. Su benamiais situacija tikrai sudėtinga. Per šventes jie siautėja. Ne tik pinigų kaulija, bet ir į daugiabučių namų laiptines įsibrauna, pasitiesia kilimėlį, miega. Bet kai parodai jiems nepakantumą, išeina. Kitų vaistų nėra – tik griežtas žodis. Dažniausiai jie nėra piktybiniai – akių nedrasko ir paliepus pasišalina. Ir aš šeštadienį savo laiptinėje radau susirangiusį vyrą, tai paprašiau, kad išeitų", – pasakojo V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinau

Žinau  portretas
Kaip spręsti, bet noriu atlyginimo už problemos sprendimo idėją.

Kuo čia dėta visuomenė,

Kuo čia dėta visuomenė,  portretas
Jeigu jie patys pasirinko tokį gyvenimo būdą, niekas neliepė būti parazitais ir smirdaliais.

veronika

veronika portretas
Gėda prieš turistus įdomu koks tai ''restoranas''
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių