Girtas taksistas sudaužė tris mašinas

Pirmadienio popietę Klaipėdos gatvėmis važinėjosi visiškai girtas taksistas. Vos nepartrenkęs dviejų pėsčiųjų galiausiai jis sudaužė tris automobilius.

Avarija Šilutės plente netoli žiedinės sankryžos su Baltijos prospektu įvyko 13.15 val. Kaltininkas – individualia taksi pervežimo veikla besiverčiantis 37 metų vairuotojas Vladimiras M., automobilį nuomojantis iš bendrovės "Memelio taksi".

1985 metais pagamintas "Mercedes" taksi automobilis trenkėsi į prieš jį važiavusį "Ford Focus", o šis – į "Renault Megane". Supratęs, kad yra kaltas, taksistas išlipo iš automobilio ir bandė sprukti, bet buvo pernelyg girtas. Vienos sudaužytos mašinos vairuotojas pavijo bėglį ir parvedė jį į avarijos vietą.

Į alkoholio matuoklį girtas taksistas įpūtė 3,61 promilės ir neslėpė gėręs degtinės.

Sugurintu priekiu taksi išgabentas į automobilių aikštelę, vairuotojas nušalintas nuo vairavimo.

Vienas nukentėjusiųjų tikino matęs, kaip šis taksistas tik per plauką nepartrenkė poros pėsčiųjų.

Laimė, taksi automobilyje keleivių nebuvo. Vairuotojui gresia 4–5 tūkst. litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 36–60 mėnesių. Jei nesumokės baudos, vietoje jos kaltininkas gali atsėdėti areštinėje. 15–30 parų atstoja piniginę baudą, tačiau vairuotojo pažymėjimas gali būti atimtas net iki penkerių metų.

Be to, avarijos kaltininkas turės atlyginti žalą kitų sudaužytų automobilių šeimininkams. Jam teks sumokėti ir taksi automobilius nuomojančiai bendrovei.

"Memelio taksi" vadovas Eduardas Gracholskis teigė, kad liberalizavus taksi veiklą esama ir neigiamų šio reiškinio pusių. Vienas jų – neįmanoma sudaryti taksi paslaugas teikiančių vairuotojų darbo grafiko bei kontroliuoti jų blaivumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių