Girto policininko vairuojama mašina rėžėsi į namą (papildyta)

Stipriai išgėręs pareigūnas Drevernoje automobiliu tėškėsi į namą ir bandė tartis, kad gyventojai nekviestų policijos. Paaiškėjo, kad vyras buvo kone mirtinai girtas.

Mašina rėžėsi nestabdydama

Pamario miestelyje ties posūkiu mūriniame name gyvenantys žmonės vakar perpiet išgirdo trenksmą ir pajuto, kaip sudrebėjo visas pastatas.

Paaiškėjo, kad statinį sudrebino ne gamtos stichija, o visiškai girto policininko vairuojamas automobilis.

"Audi 100" į namą rėžėsi nestabdomas, pakeliui nuvertęs tvorą ir pervažiavęs per krūmus.

Laimė, apsiniaukusią dieną toje vietoje nežaidė vaikai.

Namo gyventojai ir kaimynai matė, kaip iš automobilio išlipo du vyrai. Pasak jų, automobilio keleivis iš įvykio vietos dingo.

Dreverniškiai matė vairuotoją

Netikėtas, daug triukšmo sukėlęs įvykis atviliojo aplinkinius žmones. Visi jie liudijo matę du vyrus. Lygiai taip pat kategoriškai jie teigė, kad iš įvykio vietos pabėgo ne vairuotojas, o keleivis.

Automobilį vairavęs vyras taip pat esą bandė kalbinti atskubėjusiuosius, kad šie nekviestų policijos.

Tačiau pagalbos telefonu apie įvykį jau buvo pranešta.

Netruko paaiškėti, kad avarijos kaltininkas – Klaipėdos rajono policijos patrulis Mindaugas Bulvydas. Jis įvykio metu buvo be uniformos, tądien nedirbo.

17 metų ir 4 mėnesius policijoje dirbęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė daugiau nei 4 promiles alkoholio garų. Dar neseniai medikai teigdavo, kad tai mirtina žmogui dozė.

Tačiau pareigūnas negriuvinėjo ir net bandė tvarkyti reikalus.

Iškart po avarijos uostamiesčio policijos Vidaus tyrimo tarnybos pareigūnai apsilankė įvykio vietoje ir pradėjo tarnybinį patikrinimą. Jie kalbino įvykio liudininkus.

Vyras tamsiais drabužiais

Pradžioje vietos žmonėms kalbėjęs apie tai, kad reikalą galima sutvarkyti be policijos, vairuotojas netrukus pradėjo pasakoti istoriją apie tai, kad automobilį vairavo ne jis, o kitas kartu važiavęs vyras.

Naujoji versija buvo panaši į istoriją, sukurptą siekiant išsisukti iš keblios padėties.

Drevernos gyventojams įtarimų sukėlė nežinia iš kur atsiradęs vyras tamsiais drabužiais, kuris vis taikėsi kalbinti eismo įvykį fiksavusius pareigūnus.

Pakalbėjęs su jais, jis grįždavo į savo automobilį, kalbėdavo telefonu, o netrukus vėl prieidavo prie uniformuotųjų. Kažkuris iš dreverniškių jį pažino kaip anksčiau policijoje dirbusį asmenį.

Pasakojo gudrią istoriją

M.Bulvydas atvykusiems policininkams aiškino nevairavęs savo mašinos. Jis tikino ketinęs parduoti savo automobilį. Atsiradęs pirkėjas, kuris norėjo pabandyti pavairuoti "Audi", kad galėtų apsispręsti, ar verta šį automobilį pirkti.

Pasak M.Bulvydo, pirkėjas sėdo prie vairo, o mašinos šeimininkas važiavęs keleivio vietoje.

Kas tas žmogus, kuris neva vairavo, jis tikino nežinąs, nes jo nepažįsta.

Kad po avarijos iš automobilio vairuotojo pusės išlipo būtent M.Bulvydas, vakar liudijo ne vienas dreverniškis.

Vietos gyventojai fotografavo

Namo, į kurį rėžėsi mašina, pirmajame aukšte su dvejų metų dukrele buvo Rima Idzelienė. Moteris išgirdo garsų trenksmą ir pirmą akimirką pamanė, kad tai perkūnija. Supratusi, kad kažkas atsitrenkė į verandos kampą, ji sugriebė vaiką ir nuskubėjo į virtuvę.

Antrajame namo aukšte buvęs 21 metų Rytis Grauslys pasakojo, kad namas sudrebėjo panašiai kaip 2004 metais per žemės drebėjimą.

Vaikinas išbėgo į lauką ir pamatė du kaktas susikruvinusius vyrus, lipančius iš į namą įsirėžusio automobilio.

Vairuotojas iškart pradėjo kalbinti į įvykio vietą atskubėjusius žmones, klausinėdamas, kuris jų – namo šeimininkas.

Šį momentą savo fotoaparatu užfiksavo vietos gyventojas.

Laimė, kad nebuvo vaikų

"Verandos siena įskilo. Apžiūrėjau, kaip pakenktas pastatas, ir supratau, kad reikės labai daug darbo ir lėšų jį sutvarkyti. Manau, reikės ne vieno tūkstančio litų", – pasakojo namo gyventojas.

R.Idzelienė tikino, kad po smūgio arčiausiai verandos esančiame kambaryje palei žemę pučia vėjai. Moteris abejojo, ar nebus atsiradęs plyšys ir mūro apačioje.

Į įvykio vietą atskubėję Drevernos žmonės džiaugėsi, kad apsiniaukusią dieną kieme nežaidė vaikai. Geru oru čia jie laksto ir tragedijos, panašios, kokią išgyveno Skuodo rajono Aleksandrijos kaimas, būtų nepavykę išvengti.

M.Bulvydas dirba policijos padalinyje, kurio pareigūnai ne tik užtikrina viešąją tvarką, bet ir atlieka kelių policijos pareigūnų funkcijas.

Anksčiau M.Bulvydas dirbo Transporto policijoje, o panaikinus šią tarnybą prieš keletą metų perėjo dirbti į Klaipėdos rajono policijos komisariatą.

Šio komisariato viršininkas Edmundas Zbarauskas tikino, kad jam M.Bulvydas neįsiminė nei gerais, nei blogais poelgiais.


Šiame straipsnyje: girtas policininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eziukas ruke

Eziukas ruke portretas
Pareigunai kaimuose jauciasi kaip dievai, vazineja girti ir virsina greiti visada. O kas jiems? Ju savi pareigunai bendradarbiai nebaudzia. (nes padys taip daro) Tokios tiesos ir realijos...

Omletas

Omletas  portretas
tai dabar atsistatydins generalinis Skvernelis? Policijos vadai keicias, o mentukai kaip lupa taip lupa. Ir vis i avarijas paliuna.

saunuoliai

saunuoliai portretas
namo gyventojai, pranese apie ivyki, padare foto su masinos numeriais. Tik toks pilietiskas elgesys gali mus visus isgelbeti nuo beprotisko, kilerisko pareigunu siautejimo.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    2
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    3
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių